Πολιτισμός

Δωρεάν όλοι οι δημοτικοί χώροι από το Δήμο Αθηναίων για τον πολιτισμό

Δωρεάν όλοι οι δημοτικοί χώροι από το Δήμο Αθηναίων για τον πολιτισμό

Μία απόφαση που θα στηρίξει σημαντικά την εγχώρια πολιτιστική δραστηριότητα πήρε ο Δήμος ΑθηναίωνΘα διαθέσει, εντελώς δωρεάν, από τον Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο, για την φιλοξενία καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, όλους τους χώρους που διαχειρίζεται μεταξύ των οποίων και η Τεχνόπολη, στο Γκάζι, η οποία αποτελεί έναν από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά θερινά συναυλιακά στέκια της Πρωτεύουσας. Προσφέρει, επιπλέον, χωρίς καμία χρέωση στους διοργανωτές μουσικών, θεατρικών, χορευτικών και κινηματογραφικών εκδηλώσεων, το σύνολο του τεχνικού του εξοπλισμού προκειμένου να συνδράμει το έργο τους στην δύσκολη αυτή, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, περιόδου.

«Ο Δήμος Αθηναίων αφουγκράζεται τα νέα δεδομένα. Λαμβάνει υπόψη την ανάγκη των καλλιτεχνών για δημιουργία και επικοινωνία, αλλά και των πολιτών για ψυχαγωγία και κινητοποιεί όλες του τις δυνάμεις, διαθέτοντας χώρους και πόρους, προκειμένου να προβάλει τον σύγχρονο πολιτισμό και να στηρίξει έμπρακτα τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτόν» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση της απόφασης η οποία θα βοηθήσει ουσιαστικά την εγχώρια πολιτιστική δράση που καλείται να αντιμετωπίσει πολλούς σκοπέλους βάση των νέων συνθηκών.

Για τον σκοπό αυτό λοιπόν θα διατεθούν όλοι οι χώροι του Δήμου οι οποίοι πληρούν τις απαραίτητες υγειονομικές προϋποθέσεις μεταξύ των οποίων και το Δημαρχιακό Μέγαρο!

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει τους εργαζόμενους στον κλάδο της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας, η οποία βιώνει, αναμφισβήτητα, πολύ δύσκολες μέρες, προγραμματίζει αναθέσεις παραγωγής νέων τραγουδιών από τον δημοτική ραδιοφωνική συχνότητα του Αθήνα 9.84.

Να θυμίσουμε εδώ πως, μετά πρόσφατη ανακοίνωση των μέτρων για τον Πολιτισμό, η πλειοψηφία των διοργανωτών εκδηλώσεων είχαν δηλώσει πως μόνο υπό την προϋπόθεση της δωρεάν παραχώρησης χώρων και μιας κρατικής οικονομικής ενίσχυσης θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις χωρίς να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της οικονομικής καταστροφής.

Πηγή: Δωρεάν όλοι οι δημοτικοί χώροι από το Δήμο Αθηναίων για τον πολιτισμό

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα 13 Δεκεμβρίου το 1943 έγινε η σφαγή των Καλαβρύτων!

HellasVoice

Επανεκκίνηση του Πολιτισμού: Οι ημερομηνίες – κλειδιά για μουσεία, θερινά σινεμά, συναυλίες

HellasVoice

Γιατί το 1922 θεωρείται η χρονιά που άλλαξε τον κόσμο

HellasVoice

Πέντε Ελληνικά νησιά που κρύβουν Μυθολογικά μυστικά

HellasVoice

10 θησαυροί που πιθανόν να μην βρεθούν ποτέ

HellasVoice

Αρχαιολόγοι: Ασέβεια και κατάφωρη παραβίαση της σύμβασης UNESCO η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα