Κόσμος

Επαφές Κιμ Γιονγκ Ουν για ενίσχυση των πυρηνικών της Β. Κορέας

Επαφές Κιμ Γιονγκ Ουν για ενίσχυση των πυρηνικών της Β. Κορέας

«Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν νέες πολιτικές για την περαιτέρω ενίσχυση της πυρηνικής αποτροπής της χώρας και την τοποθέτηση στρατηγικών ενόπλων δυνάμεων σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας», σύμφωνα το πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας
Οηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, πραγματοποίησε μια στρατιωτική συνάντηση για να συζητήσει νέες πολιτικές για την ενίσχυση των πυρηνικών δυνατοτήτων της χώρας, ανέφερε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας, το KCNA.

«Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν νέες πολιτικές για την περαιτέρω ενίσχυση της πυρηνικής αποτροπής της χώρας και την τοποθέτηση στρατηγικών ενόπλων δυνάμεων σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας», σύμφωνα με το KCNA.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Τραμπ συζήτησε την περασμένη εβδομάδα το ενδεχόμενο να διεξαγάγει την πρώτη μετά το 1992 αμερικανική πυρηνική δοκιμή σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, η οποία επικαλέσθηκε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο και δύο πρώην αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα.

Το ζήτημα αυτό ήρθε στην επιφάνεια σε μια συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων που αντιπροσωπεύουν τις κορυφαίες υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας της χώρας, μετά τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι η Ρωσία και η Κίνα διεξάγουν χαμηλής έντασης πυρηνικές δοκιμές, ανέφερε η Washington Post.

Η συνάντηση ωστόσο δεν κατέληξε σε κάποια συμφωνία για τη διεξαγωγή πυρηνικής δοκιμής. Τελικά αποφασίσθηκε να ληφθούν άλλα μέτρα σε απάντηση στις απειλές που δημιουργούνται από τη Ρωσία και την Κίνα και να αποφευχθεί μια επανάληψη των δοκιμών, προστίθεται στην είδηση της εφημερίδας.

Πηγή: Επαφές Κιμ Γιονγκ Ουν για ενίσχυση των πυρηνικών της Β. Κορέας

Σχετικά Άρθρα

Το απίθανο τρικ για να «εξαφανίσεις» τις ενοχλητικές διαφημίσεις από το Youtube

HellasVoice

Τζο Μπάιντεν: Επέστρεψε η διπλωματία στην Αμερική

HellasVoice

Συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας σε ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας

HellasVoice

Μυστικές υπηρεσίες Ιταλίας: «Δεν καταγράφεται ούτε το 50% των κρουσμάτων»

HellasVoice

Γερμανία: Τρομάζει η διείσδυση των Γκρίζων Λύκων σε κόμματα και κρατικό μηχανισμό

HellasVoice

Πώς θα προστατεύονται οι πεζοί από τα ηλεκτρικά οχήματα

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα