Πολιτική

Πέτσας: Ισχυρότερη από ποτέ η Ελλάδα σε σύγκριση με την Τουρκία

Πέτσας: Ισχυρότερη από ποτέ η Ελλάδα σε σύγκριση με την Τουρκία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από κάθε άλλη φορά, λαμβάνοντας υπόψη την αντιμετώπιση της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, αλλά και τη διατήρηση χαμηλού αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού.

Η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από κάθε άλλη φορά σε σύγκριση με την Τουρκία, και λόγω της αντιμετώπισης της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά και χάρη στη γρήγορη αντίδραση για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, το πρωί της Παρασκευής, σημείωσε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί οποιαδήποτε πρόκληση, ωστόσο πάντα θα προάγει τις σχέσεις καλής γειτονίας στη βάση του διεθνούς δικαίου.

«Η φιέστα που ετοιμάζει η Άγκυρα στην Αγιά Σοφιά ενοχλεί και είναι ένα θέμα προς αποδοκιμασία γιατί πέραν των άλλων, έχει χαρακτηριστεί ως μουσείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αυτή την στιγμή χρησιμοποιείται για την προώθηση άλλων σκοπών», δήλωσε επίσης.
Πρόσδεσε δε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον ιστορικό ναό.

Διέψευσε τα σενάρια για εκλογές

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο για τη διάθεση των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας κορονοϊού, ανέφερε ότι θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο.

Τέλος, διέψευσε εκ νέου κάθε σενάριο περί πρόωρων εκλογών, τονίζοντας πως δεν αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο μυαλό του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Το πακέτο στήριξης της ΕΕ δεν συνδέεται με μνημονιακές υποχρεώσεις»

Την Πέμπτη, ο κ. Πέτσας είχε δηλώσει πως η χρηματοδότηση που θα λάβει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού δεν συνδέεται με καμιά μνημονιακή υποχρέωση.

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι πριν από τρεις μήνες έγινε ό,τι έπρεπε στην κρίση που προσπάθησε να δημιουργήσει η Τουρκία στον Έβρο και το ίδιο θα συμβεί και πάλι όπου χρειαστεί, προκειμένου να υπερασπιστεί η χώρα τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Πηγή: Πέτσας: Ισχυρότερη από ποτέ η Ελλάδα σε σύγκριση με την Τουρκία

Σχετικά Άρθρα

Πέτσας: Απαγορεύεται η διέλευση τη νύχτα σε όλα τα χερσαία περάσματα

HellasVoice

Α.Τσίπρας: Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

HellasVoice

Πελώνη για Ν.Σμύρνη: Φταίει ο Αλέξης Τσίπρας – Υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση

HellasVoice

Φαίδων Βόβολης: «Για τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΞΑΝΑ η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ΑΚΥΡΗ! ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΙΣΟΝ ΕΛΛΑΔΑ»

newsroom

Πρέσβης ε.τ. Νικ. Κανέλλος: «Η Τουρκία μας ενέπλεξε, με μεγάλη ευθύνη μας, σε ένα παιγνίδι ωμών εκβιασμών»

HellasVoice

Γεραπετρίτης: Δεδομένη η ελληνική αποφασιστικότητα

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα