Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: 45 βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση για τις νέες ταυτότητες

ΣΥΡΙΖΑ: 45 βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση για τις νέες ταυτότητες

45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με το κόστος και τις προθεσμίες του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες.

Σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν ότι «ο περιβόητος διαγωνισμός όχι μόνο αδικαιολόγητα ματαιώθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αμέσως μετά τις εκλογές αλλά και επαναπροκηρύχθηκε με φωτογραφικούς όρους και εκτινάσσοντας το κόστος σε βάρος των φορολογουμένων».

Σύμφωνα με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αν και οι προθεσμίες για την υποχρεωτική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τον νέο τύπο ταυτοτήτων είναι ασφυκτικές, η κυβέρνηση εδώ και σχεδόν ένα χρόνο δεν κάνει τίποτα άλλο απ’ το να δίνει παρατάσεις επί παρατάσεων και διευκρινίσεις επί διευκρινίσεων στις ενδιαφερόμενες εταιρίες χωρίς καν να έχουν ακόμη υποβληθεί προσφορές!».

Τα ερωτήματα των βουλευτών

Με βάση, δε, «τις τελευταίες πληροφορίες για νέα παράταση για υποβολή προσφορών έως 30 Ιουνίου 2020» οι βουλευτές ερωτούν:

1. Γιατί δίνονται παρατάσεις επί παρατάσεων και μέχρι πότε έχει παραταθεί τελικά η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για το διαγωνισμό των 515 εκατ. ευρώ; Αποσύρθηκε ο φωτογραφικός όρος για έγχρωμη φωτογραφία συγκεκριμένης τεχνολογίας κατά παραδοχή όσων κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ;

2.Πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να εκδίδει τα έντυπα ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών μετά τη λήξη της υπάρχουσας σύμβασης-γέφυρας, η οποία θα λήξει πριν υλοποιηθεί το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εντύπων Ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ), αφού η κυβέρνηση έχει πέσει εκτός χρονοδιαγράμματος κατά τουλάχιστον έναν χρόνο;

3. Πώς θα εκδίδονται οι ταυτότητες των Ελλήνων πολιτών όταν τεθεί υποχρεωτικά σε εφαρμογή ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός

(ΕΕ) 2019/1157 για τις νέες ταυτότητες τον Αύγουστο του 2021 και το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εντύπων Ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ) δεν θα έχει ακόμη υλοποιηθεί;

Πηγή: ΣΥΡΙΖΑ: 45 βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση για τις νέες ταυτότητες

Σχετικά Άρθρα

Δήλωση Φαίδωνα Βόβολη για την εκδήλωση “τιμής στους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές που πριν 80 χρόνια κατέλαβαν το νησί της Κρήτης”

newsroom

Ελλάδα-Κύπρος εντείνουν τις διπλωματικές τους επαφές

HellasVoice

Φαίδων Βόβολης: «Για τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΞΑΝΑ η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ΑΚΥΡΗ! ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΙΣΟΝ ΕΛΛΑΔΑ»

newsroom

Κεραμέως: Η αξιολόγηση το «κλειδί» για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος

HellasVoice

Ο «θάνατος» της εστίασης: Κλείνουν τα κέντρα διασκέδασης από τα μεσάνυχτα και στην Αττική

HellasVoice

Μητσοτάκης σε Αναστασιάδη: Ελλάδα και Κύπρος να είναι απολύτως συντονισμένες

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα