Υγεία

10 τροφές που θα κάνουν το δέρμα σου πιο υγιές

10 τροφές που θα κάνουν το δέρμα σου πιο υγιές

Είναι μια μεγάλη και αυταπόδεικτη αλήθεια ότι μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το καλύτερο φάρμακο πρόληψης και σε ό,τι αφορά το δέρμα δεν υπάρχει καμία εξαίρεση. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος και η φυσική ασπίδα κάθε ζωτικού οργάνου.

Το δέρμα είναι αυτό δέχεται αδιαμαρτύρητα κάθε μέρα τα πυρά της καθημερινότητας, από τη σκόνη και την ακτινοβολία, μέχρι αμυχές για να είναι υπόλοιπο σώμα ασφαλές. Η φθορά της καθημερινότητας κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για τη φροντίδα του δέρματος.

Ζούμε σε μια χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια του έτους και αυτό μόνο περισσότερες ανάγκες δημιουργεί στο δέρμα. Σίγουρα η ενυδάτωση είναι το παν και ειδικά το καλοκαίρι το νερό είναι μεγάλος σωτήρας, αλλά δεν είναι ο μόνος.

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε Β Καροτίνη και βιταμίνες που βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου είναι πολύτιμες για την ανάπλαση του δέρματος. Άλλες τροφές, όπως αυτές που περιέχουν Ω λιπαρά οξέα κάνουν πιο αποτελεσματική την ενυδάτωση καθώς την εγκλωβίζουν την υγρασία στο δέρμα. 

Είναι εμφανές ότι για το δέρμα δεν υπάρχει μια υπερτροφή που να τα κάνει όλα. Είναι τόσο πολυπαραγοντική υπόθεση η βέλτιστη κατάστασή του που χρειάζεται μια διατροφή που βασίζεται στην ποικιλία. Από την άλλη υπάρχει η κάθε μία από τις ανάγκες μπορεί να εξυπηρετηθεί με τη σειρά της από μια ποικιλία τροφών από μόνη της.

Σχετικά Άρθρα

Τα 11 περίεργα πράγματα που συμβαίνουν ενώ κοιμόμαστε

HellasVoice

Self test : Σε ποιους εργαζόμενους επεκτείνονται – «Κλειδί» για το άνοιγμα δραστηριoτήτων

HellasVoice

Λιναρόσπορος: Aυτά είναι τα οφέλη του προς την υγείας μας

HellasVoice

Υπουργείο Υγείας: Οδηγός προστασίας των πολιτών από την ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω πυρκαγιάς

HellasVoice

Έτσι κόβουμε το φύλλο αλόης και το μετατρέπουμε σε τζελ (Βίντεο)

HellasVoice

Πολλαπλή Σκλήρυνση: Αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν κατά 29% περισσότερο

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα