Οικονομία

ΑΑΔΕ: Το κινητό στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

ΑΑΔΕ: Το κινητό στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Τα δεδομένα θα αποστέλλονται αυτομάτως στο σύστημα της ΑΑΔΕ και ο καταναλωτής θα ενημερώνεται για το αποτέλεσμα του ελέγχου

Η ΑΑΔΕ προχωρά στη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής για τα κινητά τηλέφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να ελέγξουν τα στοιχεία και την εγκυρότητα μιας απόδειξης, την οποία λαμβάνουν στο πλαίσιο συναλλαγής τους, σκανάροντας με το κινητό τους τηλέφωνο τον QR code που βρίσκεται σε αυτή.

Στη συνέχεια τα δεδομένα θα αποστέλλονται αυτομάτως στο σύστημα της ΑΑΔΕ και ο καταναλωτής θα ενημερώνεται για το αποτέλεσμα του ελέγχου και σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση θα έχει τη δυνατότητα να αναφέρει την απόδειξη στην ΑΑΔΕ.

Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή η οποία αναμένεται να συμβάλλει ουσιωδώς στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα των καταναλωτών, καθώς τους παρέχει τη δυνατότητα να γνωρίζουν την εγκυρότητα και νομιμότητα της συναλλαγής που πραγματοποίησαν.

Ταυτόχρονα, μέσω της εφαρμογής αυτής η ΑΑΔΕ θα ενημερώνεται έγκαιρα και έγκυρα για τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και θα έχει τη δυνατότητα να προβαίνει άμεσα σε ελέγχους και διασταυρώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Financial Times: Δημοσιεύει άρθρο Ντράγκι και Μακρόν για την οικονομική ανάκαμψη

HellasVoice

Νέα φορολογικά και δημοσιονομικά μέτρα για την ενίσχυση του αθλητισμού

HellasVoice

Τουρκία: Νέα παρέμβαση Ερντογάν για τα επιτόκια, νέα «βουτιά» για την λίρα

HellasVoice

Πως έκλεισαν οι Dow, Nasdaq και S&P 500 στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

HellasVoice

«Elevate Greece»: Το πρόγραμμα χρηματοδότησης για νεοφυείς επιχειρήσεις

HellasVoice

Ξανά πτώση στα χρηματιστήρια!

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα