Οικονομία

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στην Αφρική

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στην Αφρική

Όπως αναφέρει λεπτομερώς ο Martin Armstrong της Statista, ο 65χρονος έκανε την περιουσία του κυρίως στις βιομηχανίες τσιμέντου και ζάχαρης. Ο δισεκατομμυριούχος είναι ο ιδρυτής της Dangote Cement, του μεγαλύτερου παραγωγού τσιμέντου στην Αφρική.


Η καθαρή του περιουσία ξεπερνά με σημαντική διαφορά όλους τους άλλους στη λίστα των πλουσίων της Αφρικής, με τον Νίκι Οπενχάιμερ και την οικογένειά του να βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Νοτιοαφρικανός Οπενχάιμερ απέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του στη βιομηχανία εξόρυξης διαμαντιών. Έχοντας κληρονομήσει την οικογενειακή επιχείρηση, την De Beers, ο Oppenheimer πούλησε το υπόλοιπο 40% του μεριδίου τους στην Anglo American έναντι 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011.

Τα ορυχεία δεν έχουν άλλη αναφορά στο top-8 αυτής της λίστας, αν και το τσιμέντο και η ζάχαρη δεν ήταν μόνο μια συνταγή πλούτου για τον προαναφερθέντα Dangote. Με εκτιμώμενη αξία 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Abdulsamad Rabiu από τη Νιγηρία έκανε επίσης την περιουσία του μέσω αυτών των οδών. Σύμφωνα με το Forbes, ο Rabiu κληρονόμησε γη από τον πατέρα του και αρχικά δημιούργησε τη δική του επιχείρηση το 1988 εισάγοντας σίδηρο, χάλυβα και χημικά.

Σχετικά Άρθρα

Λαγκάρντ: Καλύτερα ένα φιλόδοξο οικονομικό πακέτο παρά κάτι γρήγορο

HellasVoice

Επίδομα 400 ευρώ: Ξεκινούν οι αιτήσεις από τους επιστήμονες – Ποια τα κριτήρια & πότε θα καταβληθεί

HellasVoice

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησε η Καταβολή του Δώρου Πάσχα και επιδομάτων ανεργίας

HellasVoice

Πληθωρισμός: Στο 11,4% τον Αύγουστο, συνεχίζει να ροκανίζει τα εισοδήματα

HellasVoice

Πάνω από 4.000 οι αιτήσεις για την προστασία πρώτης κατοικίας

HellasVoice

Συναγερμός για το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα – Ποια μέτρα επεξεργάζεται η κυβέρνηση

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα