Κόσμος

Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε επέκταση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων στο Αιγαίο

Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε επέκταση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων στο Αιγαίο

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας επανέρχεται με νέες απειλές κατά της Ελλάδας, στην περίπτωση που η χώρα μας ασκήσει το δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

«Δεν θα επιτρέψουμε επέκταση πέραν των 6 μιλίων στο Αιγαίο. Δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί. Δεν υποχωρούμε στα δικαιώματά μας», ανέφερε ο Ακάρ, σύμφωνα με την Sabah.

«Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί» ανέφερε ακόμη ο Ακάρ, επαναλαμβάνοντας και την έκφραση που χρησιμοποιεί εσχάτως η Τουρκία, δηλαδή πως «ο λάθος λογαριασμός θα επιστραφεί πίσω από την Άγκυρα».

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκική Εθνοσυνέλευση με ομόφωνη απόφασή της το 1995 εξουσιοδοτούσε την τότε πρωθυπουργό Τανσού Τσιλέρ να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, περιλαμβανομένων και των στρατιωτικών, εναντίον της Ελλάδας, σε περίπτωση που η τελευταία επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα (αιγιαλίτιδα ζώνη) από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μόλις η Ελληνική Βουλή κύρωσε την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (Ν.2321, ΦΕΚ 136, 23.6.1995), που έδινε στη χώρα μας το δικαίωμα να επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά της ύδατα από τα 6 στα 12 ν.μ.

Σχετικά Άρθρα

FT: Η Σουηδία δικαιώθηκε – Ελάχιστες επιπτώσεις του Covid στην οικονομία της

HellasVoice

Ιράκ: Σκηνές Καπιτωλίου – Μπούκαραν πάλι στο Κοινοβούλιο (Βίντεο)

HellasVoice

Bloomberg για Ελλάδα: «Το πιο σκληρό lockdown του πλανήτη αλλά άχρηστο»

HellasVoice

Σλοβενία: Οι πολίτες εξεγείρονται κατά των μέτρων απαγόρευσης λόγω κορωνοϊού – Σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία(vid)

HellasVoice

Ανοιχτή σύγκρουση AstraZeneca-Κομισιόν: Η εταιρία αρνήθηκε να παρευρεθεί στις συνομιλίες

HellasVoice

Ο ΟΗΕ ανησυχεί για τα πυρηνικά του Ιράν

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα