Οικονομία

Ακρίβεια: Το “καλάθι του νοικοκυριού” αυξήθηκε στα νοσοκομεία κατά 40%

Ακρίβεια: Το “καλάθι του νοικοκυριού” αυξήθηκε στα νοσοκομεία κατά 40%

Τα κόστη για τα τρόφιμα, τις δαπάνες ενέργειας και τα υγειονομικά υλικά απειλούν να τινάξουν στον “αέρα” τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. Όπως καταγγέλλει, μάλιστα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), θα απαιτηθούν επιπλέον κονδύλια.

Αν δεν μπει «φρένο» στις ανατιμήσεις των προϊόντων, τα νοσοκομεία θα χρειαστούν οικονομική ενίσχυση καθώς οι προϋπολογισμοί τους κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα.

Οι ανατιμήσεις σε τρόφιμα, υγειονομικά υλικά και ενέργεια έχουν αυξήσει το «καλάθι του νοικοκυριού» στα νοσοκομεία κατά 40%, ενώ σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ λείπουν ήδη χειρουργικά υλικά και αναβάλλονται χειρουργεία.

«Το «καλάθι του νοικοκυριού» τα νοσοκομεία το προμηθεύονται πιά κατά 40% πάνω, σε σχέση με την αρχή του έτους. Ίδιες ανατιμήσεις υπάρχουν και στο υγειονομικό υλικό, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να εμφανίζουν τώρα στο τέλος του έτους σοβαρές ελλείψεις σε χειρουργικά υλικά και αναβάλλονται χειρουργεία. Οι τιμές των προϊόντων που περιλαμβάνει το «καλάθι του νοικοκυριού» και προμηθεύονται τα νοσοκομεία έχουν πάρει την ανηφόρα», αναφέρουν.

Όπως λένε οι νοσοκομειακοί γιατροί οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι προμηθευτές αναθεωρούνται προς τα πάνω, κατά 40% και οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων βρίσκονται στα «κόκκινα».

«Οι τιμές αγοράς για τα νοσοκομεία στα οπωροκηπευτικά, τα κρέατα, τα τρόφιμα κ.α. διαμορφώνονται με βάσει τις μέσες τιμές που ορίζει η κάθε διοικητική περιφέρεια στο κάθε προϊόν. Οι μέσες τιμές στη περιφέρεια στα συγκεκριμένα προϊόντα που περιλαμβάνει το «καλάθι του νοικοκυριού» σε σχέση με την αρχή του έτους αυξήθηκαν 40%», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Συνυπολογίζοντας τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια, τα νοσοκομεία «θα χρειαστούν ενίσχυση στους προϋπολογισμούς τους, ή να μπει φρένο στις ανατιμήσεις των προϊόντων», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σχετικά Άρθρα

Υπουργείο Εργασίας: Αναστολές συμβάσεων εργασίας για τον Αύγουστο

HellasVoice

«Ξεσφραγίζονται» επιταγές που… έσκασαν μέσα στον Ιανουάριο

HellasVoice

Κόκκινα δάνεια: Τι ανακοίνωσαν Εθνική Τράπεζα και Eurobank!

HellasVoice

Wall Street: Ανοδική κούρσα για τον Dow Jones

HellasVoice

Όλη η απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, για το επίδομα θέρμανσης

HellasVoice

Σημείωσε νέο επίπεδο – ρεκόρ το bitcoin: Η κεφαλαιοποίηση πλησιάζει το 1 τρισ. δολάρια

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα