Ακσόι: «Η Τουρκία έχει αναγνωρίσει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Χαμί Ακσόι

Μια πανηγυρική δήλωση μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο έκανε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, χαιρετίζοντας την κύρωση και αναφέροντας τη γειτονική χώρα μόνο με την ονομασία Μακεδονία.

Η δήλωση φέρει την υπογραφή του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Χαμί Ακσόι και έγινε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για την κύρωση της συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Η Τουρκία έχει αναγνωρίσει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με τη συνταγματική της ονομασία από την ανεξαρτησία της. Η διαμάχη που αναφέρεται ως ‘ονοματολογικό ζήτημα’ αποτελούσε εμπόδιο εδικά για τις διαδικασίες ένταξης της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για 27 χρόνια. Καλωσορίζουμε την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αποτελεί λύση για το ζήτημα, στη Βουλή των Ελλήνων, μετά τη Βουλή της Μακεδονίας, με την αντίληψη ότι αυτό το εμπόδιο για την ένταξη της Μακεδονίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ έχει απομακρυνθεί», αναφέρει η δήλωση.

Πηγή

Loading...

Δείτε Επίσης

Η Τουρκία καταγγέλλει Ελλάδα και Κύπρο στον ΟΗΕ για παραβιάσεις του εναέριου χώρου της… Κύπρου!

GPapado

Foreign Policy: Η Τουρκία έχει κάνει τέχνη την αλλοίωση πληθυσμών – Ξεκινά από την Οθωμανική αυτοκρατορία

GPapado

Κακή αρχή της Γιάννας με το «2021»! Πρότεινε για την επιτροπή τον διαβόητο εθνομηδενιστή Αντ. Λιάκο, που είχε δώσει αγώνα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

Pammahon

Απειλεί η Τουρκία: Θα στείλουμε τους τζιχαντιστές στις χώρες τους (Βίντεο)

GPapado

Ανεξέλεγκτοι οι Σκοπιανοί πλαστογράφοι: Δεν απέσυραν τους αλυτρωτικούς χάρτες από τα σχολικά βιβλία – «Σφαγείς & ναζί οι Έλληνες»!

GPapado

Η νέα κατάσταση στο «Μακεδονικό» φέρνει πόλεμο και στα βόρεια σύνορά μας

GPapado