Ακσόι: «Η Τουρκία έχει αναγνωρίσει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Χαμί Ακσόι

Μια πανηγυρική δήλωση μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο έκανε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, χαιρετίζοντας την κύρωση και αναφέροντας τη γειτονική χώρα μόνο με την ονομασία Μακεδονία.

Η δήλωση φέρει την υπογραφή του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Χαμί Ακσόι και έγινε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για την κύρωση της συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Η Τουρκία έχει αναγνωρίσει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με τη συνταγματική της ονομασία από την ανεξαρτησία της. Η διαμάχη που αναφέρεται ως ‘ονοματολογικό ζήτημα’ αποτελούσε εμπόδιο εδικά για τις διαδικασίες ένταξης της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για 27 χρόνια. Καλωσορίζουμε την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αποτελεί λύση για το ζήτημα, στη Βουλή των Ελλήνων, μετά τη Βουλή της Μακεδονίας, με την αντίληψη ότι αυτό το εμπόδιο για την ένταξη της Μακεδονίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ έχει απομακρυνθεί», αναφέρει η δήλωση.

Πηγή

Loading...

Δείτε Επίσης

Καταγγελία-«βόμβα» από γνωστό δημοσιογράφο: Στημένα ρεπορτάζ Ελληνικών ΜΜΕ με λεφτά του Ερντογάν;;;

GPapado

Aποκάλυψη Σάββα Καλεντερίδη: Το μεγάλο ψέμα για την Τουρκική εισβολή στην Συρία (Βίντεο)

GPapado

Τουρκική φρίκη: Διασώστης προσπαθεί να καθαρίσει τα τραύματα μωρού που προκάλεσαν οι τουρκικές βόμβες!!! (Βίντεο)

GPapado

Παγκόσμια οργή για την Τουρκία – Η Σουηδία πιέζει την ΕΕ για εμπάργκο όπλων – Τα βρήκε «σκούρα» ο Ερντογάν

GPapado

5 αιώνες αδούλωτη η Κοζάνη – Ούτε ένα τζαμί ακόμα και μέσα στη μαύρη σκλαβιά στην πόλη της Μακεδονίας που λευτερώθηκε σαν σήμερα!

GPapado

Βουλγαρική κυβέρνηση σε Σκόπια: Σταματήστε τον όρο «μακεδονική γλώσσα» για να ενταχθείτε στην ΕΕ!

GPapado