Υγεία

Αμφισβητεί τον Τζόνσον ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου για το νέο κορονοϊό

Αμφισβητεί τον Τζόνσον ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου για το νέο κορονοϊό

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι αμφιβάλλει για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ότι η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού θα μπορούσε να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική από τον προηγούμενο ιό.

«Πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλες τις δηλώσεις του κ. Τζόνσον με εξαιρετική προσοχή. Αν, εν τούτοις, αληθεύει η δήλωσή του ότι η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού θα μπορούσε να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική από τον προηγούμενο ιό, τότε αυτό σημαίνει μόνο ότι τα μέτρα προστασίας μας είναι κατά 70% πιο σημαντικά», είπε ο Μοντγκόμερι σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στα αυριανά φύλλα των εφημερίδων του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND) (εκδόσεις Τρίτης).

«Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού είναι να περιοριστούν οι επαφές και να τηρούνται οι κανόνες απόστασης και υγιεινής. Το γεγονός ότι η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εξαπλώνεται αυτή τη στιγμή στη νοτιοανατολική Αγγλία οφείλεται κυρίως στην αμέλεια των ανθρώπων εκεί. Οι μεταλλάξεις ιών είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό και τις βλέπουμε επίσης ξανά και ξανά σε άλλους παθογόνους ιούς», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Μόνο η φαρμακευτική εταιρεία Biontech έχει ήδη δοκιμάσει το εμβόλιό της σε 19 μεταλλάξεις κορονοϊού και το εμβόλιο έδρασε σε καθεμία από αυτές τις παραλλαγές. Η μετάλλαξη επηρεάζει μόνο μέρος μιας πρωτεΐνης στην επιφάνεια του ιού, αλλά το εμβόλιο στοχεύει σε όλη την πρωτεΐνη», τόνισε στη συνέντευξή του ο Μοντγκόμερι.

Πηγή: Αμφισβητεί τον Τζόνσον ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου για το νέο κορονοϊό

Σχετικά Άρθρα

Ξεχειλίζουν από οργή οι γιατροί του ΕΣΥ για την ματαίωση των χειρουργείων

HellasVoice

Κορωνοϊός: 4.307 τα νέα κρούσματα στη χώρα – Που εντοπίζονται

HellasVoice

Ο Διευθυντής ΜΕΘ Αγρινίου Κ.Γκιάφης για την 100% θνητότητα: «Μας άφησαν γυμνούς εν καιρώ πολέμου»

HellasVoice

Stalking: Παρακολουθείς κρυφά τον/τη σύντροφό σου; 1 στους 3 δεν βλέπει κανένα πρόβλημα με αυτό!

HellasVoice

Τεχνητή νοημοσύνη: Kάνει πλέον και διαγνώσεις των καταγμάτων

HellasVoice

Χωρίς επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος της 4ης δόσης, ξεκινούν την Δευτέρα οι εμβολιασμοί

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα