Πολιτική

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ελεύθερων Ξανά Τομέας Παιδείας

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ελεύθερων Ξανά Τομέας Παιδείας

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ελεύθερων Ξανά από τον Τομέα Παιδείας, για τους επικείμενους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.
Τομεάρχης: Μάνος Καλημεράκης
«Με μόνιμους διορισμούς 5.250 εκπαιδευτικών, βάση συγκεκριμένου & ορισμένου χρονικού πλάνου, προχωρεί η κυβέρνηση για την νέα σχολική σεζόν 2021-22.
Με πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΛΜΕ 29/4/2021 σε γνωστό site, κατόπιν συνάντησης με την Υπ. Παιδείας Κα Ν. Κεραμέως, όπου τέθηκαν ερωτήματα στο χρονοδιάγραμμα των διορισμών, την επί μέρους κατανομή θέσεων ανά βαθμίδα εκπ/σης (Α/Βαθμια-Β/Βαθμια), κλάδους – ειδικότητες, δεν προέκυψαν συγκεκριμένες απαντήσεις, πλέον από τις ήδη γνωστές, παρότι το διάστημα που απομένει χρονικά, πιέζει ως προς τις ορθές διαδικασίες για την ολοκλήρωση αυτών.
Μετά από σχεδόν πλέον της 10ετίας, χωρίς μονίμους διορισμούς στην εκπαίδευση, με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να έχουν εκτοξευθεί κοντά στους 60.000 καλύπτοντας μόνιμα κενά στην εκπαίδευση, με αναπληρωτές να καλύπτουν
πρακτικά τους εαυτούς τους και όχι περιστασιακά κενά όπου προκύπτουν, το παραπάνω νούμερο αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος ενώ γίνεται σαφές και άμεσα αντιληπτό, ότι χωρίς αυτούς τα σχολεία αδυνατούν να λειτουργήσουν έστω και στοιχειωδώς.
Τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία είναι ότι :
1. Οι διορισμοί θα γίνουν σε 2 δόσεις 5.250 το Σεπτέμβριο του 2021 & οι επόμενοι 5.250 το Σεπτέμβριο του 2022.
2. Αναμένονται οι οριστικοί αξιολογικοί πίνακες απ τον ΑΣΕΠ, μετά τις ενστάσεις των προσωρινών, στο πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου περίπου.
3. Οι όλες διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί μέχρι τα μέσα Αυγούστου 2021, για να μπορέσουν να ανοίξουν ορθά με προσωπικό τα σχολεία της χώρας, με πλέον τους μόνιμους εκπαιδευτικούς αλλά και τους αναγκαίους αναπληρωτές.
Το άμεσο προηγούμενο χρονικό διάστημα, υπήρξαν διαφωνίες, πιέσεις, ζυμώσεις από τις 2 μεγάλες ομοσπονδίες ΔΟΕ & ΟΛΜΕ, με την 1η να διεκδικεί την μερίδα του λέοντος σε αριθμητική ποσόστωση στην κατανομή με ποσοστό 70-30% ενώ την 2η να διεκδικεί τη δίκαιη κατανομή 50-50% και με τις δυο όμως ομοσπονδίες να επισημαίνουν, ότι πρέπει να γίνουν και οι 10.500 σε μία φάση, ενώ το νούμερο να ανέλθει σε τουλάχιστον σε 15.000 καθότι είναι ημίμετρο.
Η κυρία Υπουργός Ν Κεραμέως, θα πρέπει, να προχωρήσει και να ανακοινώσει τάχιστα, με διαφάνεια την ορθή αριθμητική κατανομή, βάση πραγματικών αναγκών στις 2 βαθμίδες εκπαίδευσης, συνυπολογίζοντας τις εφετινές συνταξιοδοτήσεις όπου έγιναν χρονικά νωρίτερα από προηγούμενα έτη (Αιτήσεις), με την απαραίτητη επικαιροποίηση των πραγματικών οργανικών κενών η οποία έχει να γίνει έτη, με αναλογικά ποσοστιαία ορθή κατανομή ανά βαθμίδα, κλάδο & ειδικότητα.
Οτιδήποτε διαφορετικό, θα παραπέμπει σε αναξιοπιστία και πιθανό συμβιβασμό σε πιέσεις.»

Σχετικά Άρθρα

ΚΙΝΑΛ: Δώστε απαντήσεις για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ για την καμπάνια του κορονοϊού

HellasVoice

Δένδιας σε Τουρκία: »Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα»

HellasVoice

4.328.901,08€ για WiFi σε 7 δομές μεταναστών στα ακριτικά νησιά

HellasVoice

Υπουργείο Εσωτερικών: Έρχεται το ψηφιακό Ειδικό Ληξιαρχείο

HellasVoice

Κουτσούμπας για τον Έβρο: Ο φράχτης δεν είναι λύση!

HellasVoice

Εκτός ελέγχου οι Τούρκοι: Κατηγορούν την Ελλάδα για δεσμεύσεις 15 περιοχών στο Αιγαίο

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα