Οικονομία

Απελπιστική ολιγωρία της ΕΕ για μέτρα περιορισμού των αυξήσεων στην ενέργεια – Καμία απόφαση

Απελπιστική ολιγωρία της ΕΕ για μέτρα περιορισμού των αυξήσεων στην ενέργεια – Καμία απόφαση

Απελπιστική ολιγωρία επιδεικνύουν οι ηγέτες της ΕΕ για τη λήψη μέτρων περιορισμού των αυξήσεων στην ενέργεια, κρατώντας παγιδευμένους τους Ευρωπαίους πολίτες στον ιστό της ακρίβειας.

Καμία απόφαση δεν έλαβε ούτε και σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη λήψη μέτρων, αρκούμενο σε ένα … κάλεσμα της Επιτροπή να διερευνήσει τρόπους για τον περιορισμό των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής ανωτάτων ορίων, όπως τονίζουν οι 27 ευρωπαίοι ηγέτες στα συμπεράσματά τους.

Το έδαφος είχε προετοιμάσει ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δηλώνοντας ότι το θέμα του πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, και όχι σήμερα.

Συγκεκριμένα, για το θέμα της ενέργειας, στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισημαίνονται τα εξής:

«Υπενθυμίζοντας τη Διακήρυξη των Βερσαλλιών και τα συμπεράσματά της 21ης-22ας Οκτωβρίου 2021, της 24ης-25ης Μαρτίου 2022 και της 30ης-31ης Μαΐου 2022, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του προς την Επιτροπή να διερευνήσει με τους διεθνείς εταίρους μας τρόπους για τον περιορισμό των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της σκοπιμότητας εισαγωγής προσωρινών ανωτάτων ορίων τιμών εισαγωγής, όπου χρειάζεται.

»Ενόψει της εργαλειοποίησης του φυσικού αερίου από τη Ρωσία, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Επιτροπή να συνεχίσει τις προσπάθειές της, επειγόντως, με σκοπό την εξασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού σε προσιτές τιμές.

»Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί το Συμβούλιο, μαζί με την Επιτροπή, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να εξασφαλίσουν στενότερο ενεργειακό συντονισμό μεταξύ των κρατών μελών».

Σχετικά Άρθρα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα του Fuel Pass 2 – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

HellasVoice

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των αναδρομικών στις συντάξεις: Πότε και τι ποσά θα πάρουν

HellasVoice

Φοιτητικό επίδομα: Πώς θα λάβουν οι φοιτητές τα 1.000 ευρώ

HellasVoice

Νέα ΚΥΑ για τις επιχειρήσεις: Ποιες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι 24 Μαΐου

HellasVoice

Τι αλλάζει από σήμερα στο Δημόσιο

HellasVoice

Στα ύψη ο πληθωρισμός το Νοέμβριο, η κυβέρνηση αυξάνει το επίδομα θέρμανσης

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα