Οικονομία

Bitcoin: Πτώση 7% – Υποχωρεί στην περιοχή των 18.000 δολαρίων

Bitcoin: Πτώση 7% – Υποχωρεί στην περιοχή των 18.000 δολαρίων

Το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 18.762 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 359 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 59% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 75% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Η πίστη στην ανάκαμψη των παγκόσμιων μετοχών από τα χαμηλά του Ιουνίου αρχίζει να κλονίζεται λόγω της δέσμευσης της Fed να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια, στραγγίζοντας την ρευστότητα.

Κύριοι παράγοντες που εξωθούν τη Fed σε νέα σκλήρυνση της νομισματικής της πολιτικής είναι οι εντεινόμενες προσδοκίες για περαιτέρω επιτάχυνση του πληθωρισμού και προπαντός η κλιμακούμενη ανησυχία για το ενδεχόμενο να οδηγείται η αμερικανική οικονομία σε ύφεση.

O πληθωρισμός στις ΗΠΑ παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία σαράντα χρόνια, παρά την προσωρινή αποκλιμάκωση που φάνηκε να παρουσιάζουν οι πληθωριστικές πιέσεις τον προηγούμενο μήνα.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, παρόλο που οι τιμές του φυσικού αερίου συνέβαλαν ώστε οι καταναλωτές να πάρουν μια μικρή ανάσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθεί ένα ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών, αυξήθηκε κατά 0,1% για τον μήνα και 8,3% το προηγούμενο έτος. Εξαιρουμένου του ασταθούς κόστους τροφίμων και ενέργειας, ο ΔΤΚ αυξήθηκε 0,6% από τον Ιούλιο και 6,3% από τον ίδιο μήνα το 2021.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί κατά 0,1% και ο βασικός πληθωρισμός θα αυξηθεί κατά 0,3%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Dow Jones. Οι αντίστοιχες εκτιμήσεις σε ετήσια βάση ήταν για κέρδη 8% και 6%.

Οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν κατά 5% για τον μήνα, λόγω της διολίσθησης 10,6% του δείκτη βενζίνης. Ωστόσο, αυτές οι μειώσεις αντισταθμίστηκαν από αυξήσεις αλλού.

Σχετικά Άρθρα

Bloomberg: Η ΕΕ εξετάζει τον αποκλεισμό επτά ρωσικών τραπεζών από το Swift

HellasVoice

Αποζημίωση 534 ευρώ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα ξενοδοχεία – Βήμα – βήμα η διαδικασία

HellasVoice

«Επενδυτικοί Άγγελοι»: Αυτά είναι τα φορολογικά κίνητρα

HellasVoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: «Φωτιά» οι νέες τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι

HellasVoice

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ, τη ΔΥΠΑ και τον ΟΠΕΚΑ, από 29/8 έως 2/9

HellasVoice

Ακτοπλοΐα: Αισθητή μείωση της επιβατικής κίνησης το 2020

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα