Κύπρος

Διαψεύδει η Ρωσία τις απευθείας πτήσεις στο ψευδοκράτος στη βόρεια Κύπρο

Διαψεύδει η Ρωσία τις απευθείας πτήσεις στο ψευδοκράτος στη βόρεια Κύπρο

Η Ρωσική Πρεσβεία στη Λευκωσία διέψευσε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Μιλιέτ, σύμφωνα με το οποίο πρόκειται να ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti.

«Η θέση της Ρωσίας για την επίλυση του Κυπριακού δεν έχει αλλάξει, η Μόσχα δεν διεξάγει διαπραγματεύσεις για το άνοιγμα απευθείας πτήσεων μεταξύ Ρωσίας και βόρειας Κύπρου», δήλωσε στο RIA Novosti εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία.

Η Μιλιέτ, επικαλούμενη «διπλωματικές πηγές», ισχυρίστηκε νωρίτερα ότι πρόκειται να ξεκινήσουν στις 15 Νοεμβρίου απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς τα κατεχόμενα από την Τουρκία κυπριακά εδάφη, με αφορμή τα εγκαίνια αεροδρομίου στην περιοχή Ερτζάν.

Αναληθή χαρακτήρισαν τα δημοσιεύματα για ρωσικές πτήσεις στα κατεχόμενα της Κύπρου και κυβερνητικές πηγές στην Λευκωσία.

«Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα τα όσα αναφέρει η Τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» για «απευθείας πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών από τη Ρωσία στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο», γράφει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές στη Λευκωσία.

Η κυπριακή εφημερίδα αναφέρει ότι οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως «υπήρξε διερεύνηση του θέματος και μέσω της διπλωματικής οδού και είναι εκτός πραγματικότητας τα περί απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία προς τα κατεχόμενα».

Σχετικά Άρθρα

Αναστασιάδης : “Η Τουρκία ποτέ δεν συζήτησε ή αποδέχθηκε την κατάργηση των εγγυήσεων”

HellasVoice

Βρετανία – Εκλογή Τρας: Τι σημαίνει για Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία

HellasVoice

Κύπρος: Καταγγέλθηκε υποψήφιος βουλευτής για σεξουαλική κακοποίηση

HellasVoice

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για την 25η Μαρτίου

HellasVoice

Ν. Αναστασιάδης: «Οι κάτοικοι των Βαρωσίων πέφτουν σε παγίδα με το IPC»

HellasVoice

Κύπρος: Δωρεάν είσοδος πολυτέκνων στη Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα