Κόσμος

Δράμα στον Καναδά: Πολίτες κάνουν αιτήσεις ευθανασίας για να ξεφύγουν από τη φτώχεια

Δράμα στον Καναδά: Πολίτες κάνουν αιτήσεις ευθανασίας για να ξεφύγουν από τη φτώχεια

Ο Καναδάς μπορεί να είναι μια από τις πρώτες χώρες που επιτρέπουν την υποβοηθούμενη ευθανασία σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως η νέα χαλάρωση νόμων που πέρασε, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταστεί λύση για τους φτωχούς, ώστε να βρουν διέξοδο από την φτώχεια και την εξαθλίωση.

Σύμφωνα με το telesurenglish.net, ορισμένοι άνθρωποι που εντάσσονται στην κατηγορία για υποβοηθούμενη ευθανασία, την επιλέγουν ως λύση, επειδή έχουν εξαθλιώσει οικονομικά. Χαρακτηριστικά, μια γυναίκα στο Οντάριο, επέλεξε για ευθανασία επειδή τα επιδόματα στέγασης δεν της επέτρεπαν να αποκτήσει ένα σπίτι για να ζήσει και να αποφύγει τις ακρωτηριαστικές αλλεργίες. «Η κυβέρνηση με βλέπει ως αναλώσιμη, κλαψιάρα, άχρηστη, απόβρασμα», δήλωσε αυτή η γυναίκα, η οποία άφησε επιστολές-αποδείξεις μιας απεγνωσμένης αναζήτησης βοήθειας από την κυβέρνηση για πάνω από δυο χρόνια.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα λοιπόν, το 2016, με την έγκριση του νομοσχεδίου C-14, ενός νόμου που επιτρέπει την ιατρική ευθανασία και την υποβοηθούμενη αυτοκτονία με βοήθεια γιατρού, το Κοινοβούλιο αποφάσισε πως το καναδικό κράτος θα καλύψει τα έξοδα της ευθανασίας για τα άτομα που πάσχουν από ανίατη ασθένεια, με προβλέψιμο φυσικό θάνατο και που δεν έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν οικονομικά τη διαδικασία.

Σχετικά Άρθρα

EKTAKTO – Βρετανία: Τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση (βίντεο) (upd)

HellasVoice

ΠΟΥ: Έχει μαζέψει ήδη πάνω από 2 δισ. δολάρια για εμβόλια στον Τρίτο Κόσμο

HellasVoice

ΗΠΑ: Γουίλιαμ Μπερνς, ο νέος διευθυντής της CIA

HellasVoice

Corriere della Sera: Απέραντη φυλακή η Τουρκία – Eγκληματίας ο Ερντογάν

HellasVoice

Ιταλία: Άρση μέτρων – Ποιες είναι οι αποφάσεις για τα εστιατόρια

HellasVoice

ΗΠΑ: Εκκενώθηκε η «Αυτόνομη Ζώνη» του Σιάτλ από διαδηλωτές

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα