Κύπρος

Εκνευρισμός στα Κατεχόμενα μετά το «κατηγορώ» Μενέντεζ για την κατάσταση στην Κύπρο

Εκνευρισμός στα Κατεχόμενα μετά το «κατηγορώ» Μενέντεζ για την κατάσταση στην Κύπρο

«Η ένταξη της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’ (ΤΔΒΚ) ως μέλος παρατηρητή του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (TDT) και η επίσκεψη του αντιπροέδρου της Γκάμπιας Badara Joof τράβηξαν μεγάλη προσοχή σε όλο τον κόσμο» δήλωσε η ηγεσία των Τουρκοκυπρίων σε ανακοίνωσή της.

«Γι’ αυτό το ‘ελληνοελληνοκυπριακό δίδυμο’ έκανε διάφορες προσπάθειες να εμποδίσει την πρόοδο της ΤΔΒΚ προς την αναγνώριση. Η ΕΕ, οι ΗΠΑ και ορισμένες άλλες δυνάμεις ανέλαβαν επίσης δράση» ανέφερε μάλιστα.

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, υπό την καθοδήγηση του ελληνοελληνοκυπριακού λόμπι, προέβη σε… ισχυρισμό για «τουρκική κατοχή στην Κύπρο» έχοντας φιλοελληνική στάση.

«Καταρχάς, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ και όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά ότι ο κατακτητής που υπάρχει στην Κύπρο είναι το ελληνοελληνοκυπριακό δίδυμο που μετέτρεψε την Κυπριακή Δημοκρατία, στην οποία ο τουρκοκυπριακός λαός ήταν ισότιμος ιδρυτικός εταίρος, σε ένα ελληνικό κράτος με τη δύναμη των όπλων, και αυτή η κατοχή συνεχίζεται ακόμα», ισχυρίστηκε ο Τατάρ.

«Σημείωσε ότι οι υποστηρικτές ‘του διδύμου’, που δεν μπορούσαν να χωνέψουν τα βήματα για την αναγνώριση της ‘ΤΔΒΚ’, συνέχισαν τις επιθέσεις τους, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους που ο Μενέντεζ άρει το εμπάργκο όπλων που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην ‘ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου’ και δήλωσε ότι η υποστήριξή του (Μενέντεζ) στον εξοπλισμό δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή».

Σχετικά Άρθρα

Κύπρος – Στο συρτάρι οι χαλαρώσεις: Οι εισηγήσεις που κλείδωσαν και πάνε Υπουργικό

HellasVoice

Στη Νέα Υόρκη ο Αναστασιάδης για την τριμερή και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

HellasVoice

Κύπρος – Οκτάι κάτα ΗΠΑ: Χαλάτε τις ισορροπίες, θα επεκτείνουμε τη βάση μη επανδρωμένων στα κατεχόμενα

HellasVoice

Καμιά νομική ασυλία για τους επιδημιολόγους στην Κύπρο – Αυξάνονται οι αγωγές

HellasVoice

DW: Μαρτυρίες Ελληνίδων της Κύπρου που έπεσαν θύματα βιασμού κατά την τουρκική εισβολή το 1974

HellasVoice

Κύπρος: Πρώτη χώρα στους διαγνωστικούς ελέγχους Covid-19 στην ΕΕ

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα