Εκπληκτική ιστορία: Η προσευχή του στρατιώτη και η αράχνη

προσευχή

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ένας στρατιώτης έχασε τη μονάδα του μέσα στον χαμό των εκρήξεων και τον πυροβόλων. Έψαξε για τους συμπολεμιστές του αλλά προς μεγάλη του θλίψη δεν μπόρεσε να τους βρει.

Είχε μείνει μόνος του σε κείνο το τόπο. Άκουγε τους εχθρούς να έρχονται κατά το μέρος του. Απεγνωσμένα έψαχνε για καταφύγιο και κάποια στιγμή το μάτι του έπεσε σε κάποιες σπηλιές στα αντικρινά βράχια. Γρήγορα σκαρφάλωσε και χώθηκε σε μια από αυτές. Παρότι ήταν για την ώρα ασφαλής, διαπίστωσε ότι οι εχθροί δεν θα αργούσαν να σκαρφαλώσουν κι αυτοί, να ψάξουν τις σπηλιές να τον βρουν και να τον σκοτώσουν.

Όση ώρα περίμενε προσευχήθηκε στο Θεό: «Σε παρακαλώ Θεέ μου, αν θέλεις προστάτεψέ με. Παρόλα αυτά ό,τι είναι θέλημα σου σε αγαπώ και σε εμπιστεύομαι».

Όταν τέλειωσε την προσευχή του ξάπλωσε ήρεμος και άκουγε τους εχθρούς που πλησίαζαν. Σκέφτηκε: «Όπως βλέπω ο Θεός δεν πρόκειται να με βοηθήσει να γλιτώσω αυτή τη φορά». Τότε παρατήρησε μια αράχνη που ξεκίνησε να υφαίνει τον ιστό της στην είσοδο της σπηλιάς.

«Χα!» σκέφτηκε «Αυτό που θέλω είναι πέτρες και τούβλα και ο Θεός μου έστειλε μια αράχνη και τον ιστό της. Μα την πίστη μου ο Θεός έχει χιούμορ!»

Καθώς πλησίαζε ο εχθρός από τη σκοτεινή μεριά της σπηλιάς έβλεπε τους στρατιώτες που εξερευνούσαν τη μια σπηλιά ύστερα από την άλλη. Όταν έφτασαν στη δική του ήταν έτοιμος να δώσει την τελευταία του μάχη. Όμως προς μεγάλη του έκπληξη οι στρατιώτες έριξαν μόνο μια ματιά μέσα και συνέχισαν στην επόμενη.

Ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι με τον ιστό στην είσοδο της σπηλιάς φαινόταν ότι ήταν κλειστή εδώ και πάρα πολύ καιρό.

«Θεέ μου, συγχώρεσέ με» είπε ο νεαρός στρατιώτης «Είχα ξεχάσει ότι ο ιστός της αράχνης είναι πιο δυνατός από ένα τοίχο φτιαγμένο από τούβλα»!

Πηγή

Loading...

Δείτε Επίσης

Πώς πρέπει να γίνεται η προσευχή με το κομποσκοίνι…;

GPapado

Πώς οι Άγιοι Παΐσιος και Πορφύριος έσωσαν 19χρονο που ήταν σε κώμα

GPapado

Ανατριχιαστική περιγραφή καθηγητή ιατρικής: «Βλέπω πίσω σου τον άγγελό σου»!

GPapado

Τι τρέχει με την εικόνα της Παναγίας που δακρύζει στο Σικάγο; Για θαύμα μιλούν οι πιστοί, επιφυλάξεις από την Μητρόπολη

GPapado

Θαύμα Αγίας Μαρίνας – Εμφανίστηκε σαν γιατρός και μετα …εξαφανίστηκε!

GPapado

Θαύμα στη Συρία; – «Αίμα & λάδι ρέει από την εικόνα του Αγίου Ιωάννη στην Παναγία Σαϊντανάγια» (Βίντεο & Φώτο)

GPapado