Hellas Voice
Πολιτική

Ελεύθεροι Ξανά: Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου-Τομέας Παιδείας για την επαναλειτουργία των Λυκείων

Ελεύθεροι Ξανά: Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου-Τομέας Παιδείας για την επαναλειτουργία των Λυκείων

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου-Τομέας Παιδείας για την επαναλειτουργία των Λυκείων από σήμερα Δευτέρα 12/04.
Τομεάρχης Παιδείας-Μάνος Καλημεράκης.
“Σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία του Υπ. Παιδείας για την επαναλειτουργία των λυκείων με self test , δηλώθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 150.260 “selftests” με καταγεγραμμένους κατά δήλωση θετικούς 236 μαθητές & 176 εκπαιδευτικούς. Συνολικά 408 θετικά αποτελέσματα, δηλαδή ποσοστό 0.27% της σχολικής κοινότητας των Λυκείων της χώρας. Τα παραπάνω στατιστικά νούμερα, αποδεικνύουν ότι:
1.Οι πολιτικές αποφάσεις για το κλείσιμο, αλλά και το άνοιγμα των σχολείων, ποτέ δεν λήφθηκαν με στοιχεία από τη σχολική κοινότητα, αλλά με ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
2. Εφόσον τα “Kατά δήλωση” συνολικά & θετικότητας tests είναι “Αληθή” με τα Self-test να στερούνται αξιοπιστίας, εκτίθεται για μια ακόμα φορά το Υπ. Παιδείας και η Υπουργός κα Ν. Κεραμέως, για την πολιτική απόφαση αναστολής της λειτουργίας σχολικών μονάδων για τόσο μεγάλο διάστημα.
Τα σχολεία μπορούσαν και θα έπρεπε να ΜΗΝ είχε ανασταλεί ΠΟΤΕ η λειτουργία τους, λαμβάνοντας μέτρα μείωσης του αριθμού μαθητών στις σχολικές τάξεις, ώστε να μην στερηθεί η μαθητική κοινότητα την δια ζώσης διδασκαλία, που σε καμία περίπτωση ΔΕΝ είναι ισάξια με την τηλε-εκπαίδευση!!!
Πολιτικές αποφάσεις & επιλογές για την άσκηση εκπαιδευτικής πολιτικής στην “Παιδεία”, αλλά και την υγειονομική ασφάλεια όλης της εκπαιδευτικής Κοινότητας, ΔΕΝ μπορούν να λαμβάνονται με ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ !
ΟΥΤΕ μετατίθενται οι ευθύνες τόσο σημαντικών πολιτικών αποφάσεων ενός σοβαρού κράτους στην “προσωπική ευθύνη” των πολιτών, μετατρέποντας συνάμα τους εκπαιδευτικούς σε “χωροφύλακες”. Κανένας μαθητής μιας δημοκρατικής πολιτείας, δεν είναι δυνατόν να επιδεικνύει σχολική κάρτα για να έχει πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση!
“Σιγοψιθυρίσε” επίσης δημόσια, η πρόεδρος της επιτροπής, Παιδίατρος – λοιμοξιολόγος Kα Β. Παπαευαγγέλου ότι “ανοίγει ο δρόμος” για πιθανούς εμβολιασμούς σε μαθητές άνω των 12 ετών απ το Φθινόπωρο.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκτίθεται ανεπανόρθωτα, καθώς βήμα βήμα, αποδεικνύονται οι προθέσεις τους που σίγουρα ΔΕΝ είναι η υγειονομική ασφάλεια των μαθητών και η δια ζώσης διδασκαλία.
Τα self test είναι το πρόσχημα για τους σκοπούς σας.
ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ.
Οι μαθητές και τα παιδιά μας δεν θα γίνουν ΠΟΤΕ, μέρος “κάποιου πειράματος” ή οικονομικών συμφερόντων κανενός.
Γονείς και εκπαιδευτικοί ΔΕΝ θα το επιτρέψουμε ΠΟΤΕ.
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.”

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ελεύθερων Ξανά – Τομέας Υγείας

newsroom

Χατζηδάκης: Δύο χρόνια διορία για να χτίσουν οι πολίτες στα εκτός σχεδίου κάτω από τα 4 στρέμματα

HellasVoice

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η Τουρκία νομίζει ότι είναι ισχυρή»

HellasVoice

Άκης Τσοχατζόπουλος: Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Λαϊκό

HellasVoice

Α.Τσίπρας: «Το click away αποτελεί στην πραγματικότητα έναν εμπαιγμό εις βάρος της πλειονότητας των επιχειρήσεων»

HellasVoice

Αλεξία Έβερτ: Δεν αφορούσε το ΚΚΕ το σχόλιό μου

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα