Κόσμος

Έλι Κοέν ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στο τρίγωνο Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας »

Έλι Κοέν ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στο τρίγωνο Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας »

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης είχε χθες Τετάρτη (11/1) τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν (Eli Cohen).

Σε ανάρτηση στο Twitter σχετικά με την επικοινωνία, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ αναφέρει πως μίλησε με τον Ιωάννη Κασουλίδη

για την ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, και για διεύρυνση της συνεργασίας, κυρίως στον τομέα της ενέργειας.

Παράλληλα, ο Έλι Κοέν διαμηνύει πως το Ισραήλ αποδίδει μεγάλη σημασία στο τρίγωνο Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας και υπογραμμίζει πως «σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις τριμερείς κυβερνητικές συναντήσεις».

Όπως μεταδόθηκε χθες, οι δύο υπουργοί εξέφρασαν από κοινού τη βούληση για συνέχιση της αμοιβαία επωφελούς στρατηγικής σχέσης Κύπρου – Ισραήλ,

τόσο στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών όσο και στο πλαίσιο των τριμερών μηχανισμών συνεργασίας και του σχήματος 3+1 με τη συμμετοχή Ελλάδας και ΗΠΑ.

Ο κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών εδράζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και στο Διεθνές Δίκαιο, χωρίς να αποτελούν παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος και χωρίς να επηρεάζονται από την όποια εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία.

Όπως αναφέρει το κυπριακό ΥΠΕΞ σε χθεσινή ανακοίνωσή του, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή, προσβλέποντας σε μεταξύ τους συνάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα

Σχετικά Άρθρα

Πολωνία: Όλα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα για την έκρηξη

HellasVoice

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την «διαφύλαξη της συμφωνίας για τα σιτηρά»

HellasVoice

Σχοινάς: Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ με το μεταναστευτικό ζήτημα

HellasVoice

Κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις του Λονδίνου με το Πεκίνο

HellasVoice

Κορονοϊός – Πορτογαλία: Μόνο 7 κενές κλίνες ΜΕΘ έχουν απομείνει για ασθενείς Covid

HellasVoice

Διεθνής συνάντηση εξορκιστών στο Βατικανό

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα