Οικονομία

ΕΛΠΕ: Εξαγορά αιολικών πάρκων 55,2 MW στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας

ΕΛΠΕ: Εξαγορά αιολικών πάρκων 55,2 MW στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας

Τα άλλα δύο αιολικά πάρκα, της εταιρείας “ΣΑΓΙΑΣ Α.Ε.”, βρίσκονται εγκατεστημένα στη θέση Προφήτης Ηλίας στην Ανατολική Μάνη, έχουν συνολική ισχύ 25,3 MW και αποτελούνται από 11 ανεμογεννήτριες

Η “Ελληνική Πετρέλαια” (ΕΛΠΕ), στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής της για ανάπτυξη στον τομέα ΑΠΕ, ανακοίνωσε την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την εξαγορά από την “ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΜΑΝΗΣ Α.Ε.” – εξ ολοκλήρου θυγατρικής της ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. – των εταιρειών “ΜΑΚΡΥΛΑΚΚΩΜΑ Α.Ε.” και “ΣΑΓΙΑΣ Α.Ε.”, ιδιοκτησίας Ομίλου Κοπελούζου και Ομίλου “Διεθνής Κατασκευαστική”.

Τα αιολικά πάρκα, με συνολική ισχύ 55,2 MW, βρίσκονται στη Ανατολική Μάνη Λακωνίας και είναι σε λειτουργία, από το Δεκέμβριο του 2019. Το συνολικό τίμημα για το 100% των μετοχών των δύο εταιρειών, ανέρχεται σε €90 εκατ. Τα δύο αιολικά πάρκα της εξαγορασθείσας εταιρείας “ΜΑΚΡΥΛΑΚΚΩΜΑ Α.Ε.” βρίσκονται στη θέση Μακρυλάκκωμα στην Ανατολική Μάνη, έχουν συνολική ισχύ 29,9 MW και αποτελούνται από 13 ανεμογεννήτριες.

Τα άλλα δύο αιολικά πάρκα, της εταιρείας “ΣΑΓΙΑΣ Α.Ε.”, βρίσκονται εγκατεστημένα στη θέση Προφήτης Ηλίας στην Ανατολική Μάνη, έχουν συνολική ισχύ 25,3 MW και αποτελούνται από 11 ανεμογεννήτριες. Υπολογίζεται ότι τα τέσσερα πάρκα μπορούν να καλύψουν, με καθαρή ενέργεια, τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες για περίπου 40.000 νοικοκυριά ή 8.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC) ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε., ενώ η δικηγορική εταιρεία Λαμπαδάριος & Συνεργάτες ενήργησε ως νομικός σύμβουλος.

Σχετικά Άρθρα

Σταϊκούρας: Η εκταμίευση της δόσης επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

HellasVoice

Σταϊκούρας: Θετικοί οι ρυθμοί ανάπτυξης της χώρας μας

HellasVoice

Επέκταση του προγράμματος ΣΥΝ-Εργασία και τον Μάιο

HellasVoice

Σταϊκούρας: Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις από Σεπτέμβριο

HellasVoice

Την Παρασκευή η δεύτερη πληρωμή προς τους σεισμόπληκτους της Κρήτης

HellasVoice

lockdown: Οι μισές σχεδον, επιχειρήσεις ετοιμάζονται για «λουκέτο»!

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα