Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό πως «Για τους υγειονομικούς. Εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Στην παρούσα φάση δεν θέλω να δημιουργήσω εστίες έντασης μέσα στα νοσοκομεία αλλά πρέπει να σας πω ότι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να το ξαναδούμε το θέμα από διαφορετική οπτική γωνία».

Οι δηλώσεις αυτές ήταν αναμενόμενο να ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο με τον κόσμο να αντιδρά στο αντιδημοκρατικό δικαίωμα να επιλέξει ένας άνθρωπος και μάλιστα ιατρός τον τρόπο προστασίας του από έναν επιθετικό ιό έχοντας σαν μόνη επιλογή εμβόλια αμφιβόλου αποτελεσματικότητας όταν μάλιστα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων βρίσκει σχέση μεταξύ του εμβολίου AstraZeneca και θρόμβων αίματος.

Ο διάσημος καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης, γνωστός πολέμιος των υποχρεωτικοτήτων τόσο ως διακεκριμένος επιστήμονας όσο και ως Επικεφαλής του πολιτικού κινήματος Ελεύθεροι Ξανά ακαριαία αντέδρασε στην δήλωση του νυν πρωθυπουργού στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Μητσοτάκη: “Είμαστε σε ΠΟΛΕΜΟ· ποτέ ΔΕΝ θα περάσει αυτό! ΠΟΤΕ! Και σε κανέναν άνθρωπο!”

Δείτε τι έγραψε στο προφίλ του στο facebook ο Φαίδων Βόβολης