Showbiz

Φιλιππίδης: «Είμαι θύμα γυναικών – Θέλουν να με εκδικηθούν»

Φιλιππίδης: «Είμαι θύμα γυναικών – Θέλουν να με εκδικηθούν»

Ο προφυλακισμένος ηθοποιός, που κατηγορείται για το αδίκημα του βιασμού και δύο απόπειρες βιασμού, απολογήθηκε στις 27 Ιουλίου, κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο βιασμός για τον οποίο κατηγορείται συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2008 μέσα στο καμαρίνι του κατηγορούμενου καλλιτέχνη στο θέατρο «Ήβη», ενώ οι απόπειρες βιασμού έλαβαν χώρα η πρώτη τον Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο «Μουσούρη» και η δεύτερη το 2014 μέσα στο αυτοκίνητό του στο Παλαιό Ψυχικό.

Ο ίδιος απαντά με ένα πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, που δημοσιεύει η εφημερίδα ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ, στο οποίο, αντιστρέφει τις κατηγορίες και κάνει λόγο για σχέδια εκδίκησης εναντίον του, ενώ υποστηρίζει πως σε μία περίπτωση όχι μόνο δεν επιτέθηκε ο ίδιος στη συνάδελφό του, αλλά ήταν η γυναίκα που του όρμησε. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως στην περίπτωση που κριθεί ένοχος και για τα τρία αδικήματα κινδυνεύει με κάθειρξη 20 ετών, κάτι που σημαίνει πως όταν αποφυλακιστεί, ο 57χρονος σήμερα ηθοποιός, θα πλησιάζει τα 80.

Ειδικότερα την πρώτη καταγγέλουσα για το αδίκημα του βιασμού, ο προφυλακισμένος ηθοποιός την χαρακτηρίζει «εμμονική», προσθέτοντας ότι τον ενοχλούσε συνεχώς. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι κόρη ηθοποιού με την οποία είχε συνεργαστεί από το 2004 εως το 2010 σε δύο παραστάσεις.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Φιλιππίδη, η καταγγέλουσα, μπήκε στη σχολή με δική του παρέμβαση όμως ο ίδιος δεν θέλησε να την συγχαρεί διαζώσης, γιατί ήταν πάντα άκρως διαχυτική μαζί του, ενώ «μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο με έφερνε σε δύσκολη θέση».

Ο κατηγορούμενος, υποστήριξε ότι η καταγγέλλουσα είχε εμμονή μαζί του σε βαθμό, μάλιστα, που όταν την απέφυγε σε βάφτιση που έτυχε να βρίσκονται ταυτόχρονα, η κοπέλα είχε κλειστεί στην τουαλέτα κι έκλαιγε, λέγοντας: «Εγώ τον αγαπώ, είμαι ερωτευμένη μαζί του κι εκείνος ούτε μου μιλάει». Είπε ακόμα ότι η συγκεκριμένη ηθοποιός είχε προσπαθήσει να τον προσεγγίσει κι άλλες φορές, ακόμα και μπροστά στη σύζυγό του: «Σπρώχνοντας με περίσσιο θράσοςτη σύζυγό μου ήρθε να με χαιρετήσει αγκαλιάζοντάς με και φιλώντας με. Ένιωσα τρομερή αμηχανία για ακόμη μια φορά για τη διαχυτικότητά της αυτή αλλά και για την αγενέστατη συμπεριφορά της απέναντι σε εμένα και την σύζυγό μου».

Ο ίδιος, κατηγόρησε επίσης την γυναίκα, πως άλλαξε την αρχική της κατάθεση «για να προσδώσει σε αυτήν αξιόποινο χαρακτήρα» και επικαλέστηκε την κατάθεση του προέδρου του ΣΕΗ., ότι «πολύ πριν κινηθεί η ποιονική διαδικασία είς βάρος του, ήδη από το 2010, η σύζυγός του είχε απευθυνθεί στη μητέρα της καταγγέλουσας και στον ίδιο ρωτώντας τους τι συνέβη στην Α. καθότι η συμπεριφορά της ήταν τουλάχιστον επίμονη και μη αρμόζουσα».

Σύμφωνα πάντα με τον Πέτρο Φιλιππίδη, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών η ηθοποιός κατήγγειλε ότι στην πρόβα «προσπάθησα και έβαλα τα δύο μου χέρια μέσα στο παντελόνι της, αλλά με σταμάτησε και πήγε στο μπάνιο», ενώ στα όσα είπε στον εισαγγελέα υποστήριξε «ότι έβαλα το ένα χέρι μου μέσα και από το παντελόνι και από το εσώρουχο και ότι επιπλέον εισχώρησα και τα δάχτυλά μου στο αιδοίο της».

Εξαγριώθηκε επειδή δεν συνεργαστήκαμε επαγγελματικά

Σχετικά με την καταγγελία για απόπειρα βιασμού το 2010 σε βάρος και πάλι συναδέλφου του, η οποία μάλιστα στην προσπάθειά της να ξεφύγει τραυματίστηκε, ο κατηγορούμενος ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι το 2010 έψαχνε για πιθανή αντικαταστάτρια ηθοποιού της παράστασης και τη συγκεκριμένη του τη γνώρισε κοινός τους φίλος, δικηγόρος. Ο Πέτρος Φιλιππίδης την κάλεσε στο θέατρο και όπως δήλωσε στην ανακρίτρια, τον μαγνήτισε η ομορφιά της, κάνοντας λόγο για ερωτικές συνευρέσεις που έγιναν με τη συναίνεσή της μέσα στο θέατρο, όπου η κοπέλα έμπαινε από την πλαϊνή πόρτα για να μην τη βλέπουν οι εργαζόμενοι.

Όπως ισχυρίστηκε επίσης, η κοπέλα εξαγριώθηκε όταν της αποκάλυψε ότι τελικά δεν θα χρειαστεί αντικαταστάτρια και εξαιτίας της απογοήτευσής της, όπως είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης, προχώρησε στην καταγγελία σε βάρος του. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι ακόμα και μετά την αντίδρασή της ο ίδιος της έστειλε μήνυμα ερωτικού περιεχομένου. Ο ίδιος ισχυρίζεται δε ότι «η καταγγέλουσα έψαχνε κάποιον πιο έμπειρο ηθοποιό – σκηνοθέτη για να κρεμαστεί, να βοηθηθεί επαγγελματικά και επέλεξε εμένα.Πλην όμως οι ελπίδες της δεν ευοδώθηκαν και κατέρρευσε ο κόσμος της».

Σε ότι αφορά στη δεύτερη καταγγελία της απόπειρας βιασμού το 2014, ο Πέτρος Φιλιππίδης ισχυρίστηκε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι η κοπέλα του επιτέθηκε.

Η κοπέλα τον είχε κατηγορήσει ότι μετά από επαγγελματικό ραντεβού της, μέσα στο αυτοκίνητό του, της επιτέθηκε και προσπάθησε να την αναγκάσει να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της. Το σοκ της ήταν τόσο ισχυρό που μετά την επίθεση αυτή εγκατέλειψε το επάγγελμα του ηθοποιού.

Αντικρούοντας την καταγγελία ο κατηγορούμενος ηθοποιός είπε ότι μιλούσε με τη συνάδελφό του στο Instagram και δέχτηκε να τη συναντήσει «κατά πρώτο για το βιογραφικό και κατά δεύτερον γιατί ήταν ωραία κοπέλα επίσης», ενώ μετά τη συνάντηση προσφέρθηκε να την πάει με το αυτοκίνητό του στο σπίτι της. Εκεί, όπως ισχυρίστηκε, ήταν εκείνη που άρχισε να τον αγγίζει με σεξουαλική διάθεση. Εκείνος στάθμευσε σε ένα άδειο οικόπεδο και τότε « η καταγγέλουσα έπεσε με φόρα πάνω μου, ξεκούμπωσε το παντελόνι μου, κατέβασε το εσώρουχό μου και επιδόθηκε σε πεολειχεία» αναφέρει στο πολυσέλιδο υπόμνημά του, ο Πέτρος Φιλιππίδης. Στο τέλος την άφησε στη λεωφόρο Κηφισίας για να πάρει ταξί.

Το χυδαίο μήνυμα που του στοίχισε την αποφυλακιση

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας απέρριψε το αίτημα του Πέτρου Φιλιππίδη για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους. Ο προφυλακισμένος ηθοποιός ζητούσε να επιστρέψει στο σπίτι του με «βραχιολάκι» ωστόσο οι τρεις δικαστές τον έκριναν ύποπτο τέλεσης αξιόποινων πράξεων ακόμα και μέσα στο σπίτι του. Απέρριψαν με βούλευμά τους έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του κάνοντας λόγο για «ιδιαίτερη επικινδυνότητα» του κατηγορούμενου, «σταθερή ροπή και εθισμό στην τέλεση συναφών εγκλημάτων», επισημαίνοντας ότι από «την ιδιαίτερη σκληρότητα και αναλγησία, που αυτός επέδειξε κατά τις επιθέσεις του, χωρίς να πτοείται από τη σθεναρή αντίσταση των θυμάτων του, προκύπτει ότι ο ίδιος διακατέχεται από ανεξέλεγκτες γενετήσιες ορμές, συνεπεία των οποίων αδυνατεί να ελέγξει τη συμπεριφορά του…».

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αναφέρθηκαν στην κατάθεση φίλης της γυναίκας που κατήγγειλε απόπειρα βιασμού τον Φεβρουάριο του 2010,σύμφωνα με την οποία φέρεται να εστάλη στο κινητό τηλέφωνο παθούσας, ένα χυδαίο μήνυμα από τον Πέτρο Φιλιππίδη, που έγρφε: “θέλω να σε γ…, την επόμενη φορά δεν θα μου ξεφύγεις”…».

Πηγή: Φιλιππίδης: «Είμαι θύμα γυναικών – Θέλουν να με εκδικηθούν»

Σχετικά Άρθρα

Η γη της ελιάς: Ο Ιάκωβος ανακοινώνει στην Αθηνά πως τελείωσαν οριστικά

HellasVoice

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη παντρεύεται: Δημοσιεύτηκε η αναγγελία του γάμου της με τον Σπύρο Δημητρίου

HellasVoice

Έξαλλη η Ρούλα Κορομηλά, με όσους στέλνουν τους γονείς τους σε γηροκομεία: «Ψωμί να μην είχα να φάω…»…

HellasVoice

Ανδρέας Μικρούτσικος: «Τα έχασα όλα – Δεν μου έμεινε ούτε ένα ευρώ»

HellasVoice

«Βόμβα»: Θετικός σε Covid-19 παρά τον πλήρη εμβολιασμό του ο «big star» του Survivor T.Καφετζής!

HellasVoice

Το μήνυμα του προέδρου των εθνικών καλλιστείων GS Hellas για την παρουσία της Σοφίας Αραπογιάννη στο Μις Υφήλιος

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα