Οικονομία

Γερμανία: Πάνω από 200.000 αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου το 2022

Γερμανία: Πάνω από 200.000 αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου το 2022

Από τις συνολικά 244.000 και πλέον αιτήσεις που υποβλήθηκαν, οι 217.774 αφορούσαν ανθρώπους που ζήτησαν για πρώτη φορά διεθνή προστασία στη Γερμανία· ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 47% σε ετήσια βάση

Ο αριθμός των ατόμων που αιτήθηκαν άσυλο στη Γερμανία το 2022 αυξήθηκε κατά 27,9% σε ετήσια βάση και ήταν ο υψηλότερος από κάθε άλλη χρονιά μετά το 2016, σύμφωνα με τα ετήσια δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν χθες Τετάρτη από την ομοσπονδιακή υπηρεσία μετανάστευσης και ασύλου (BAMF).

Από τις συνολικά 244.000 και πλέον αιτήσεις που υποβλήθηκαν, οι 217.774 αφορούσαν ανθρώπους που ζήτησαν για πρώτη φορά διεθνή προστασία στη Γερμανία· ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 47% σε ετήσια βάση. Οι περισσότεροι αιτούντες είχαν καταγωγή από τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Τουρκία και το Ιράκ.

Πάντα κατά τους αριθμούς της BAMF, οι 24.791 από τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν για πρώτη φορά στις γερμανικές αρχές αφορούσαν παιδιά κάτω του ενός έτους γεννημένα στη Γερμανία.

Οι 1 εκατ. και πλέον πρόσφυγες εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία τους οποίους υποδέχθηκε η Γερμανία από τα τέλη του Φεβρουαρίου ως τον Δεκέμβριο δεν χρειαζόταν να υποβάλουν αιτήσεις να τους χορηγηθεί άσυλο· τους προσφέρθηκε αμέσως προσωρινή διεθνής προστασία, δυνάμει οδηγίας της ΕΕ.

Πολίτες της Ουκρανίας ήταν οι οκτώ στους δέκα εξ όσων εξασφάλισαν διεθνή προστασία πέρυσι στη Γερμανία, εν μέσω του μεγαλύτερου προσφυγικού κύματος στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην πλειονότητά τους ήταν γυναίκες και παιδιά.

Το 2016, οι αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου έφθαναν σε ιστορικό υψηλό, με 722.370 να κατατίθενται για πρώτη φορά.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, ο αριθμός τους μειωνόταν σταθερά. «Λάβαμε πολλά μέτρα για τη διαχείριση και τη ρύθμιση της μετανάστευσης στη Γερμανία», συνόψισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ.

Η αύξηση των αιτήσεων το 2021 εν μέρει αποδόθηκε στην άρση των αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού το 2020.

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι τις αργίες της Τρίτης και της Τετάρτης

HellasVoice

Σταϊκούρας: Δε θα υπάρξει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

HellasVoice

Δημόσιο: Έρχεται “τσουνάμι” 40 χιλιάδων προσλήψεων για το 2022 – Αναλυτικοί πίνακες

HellasVoice

Ελληνικές εξαγωγές: Κοντά στα 31 δισ. ευρώ στο επτάμηνο

HellasVoice

Nέες επενδύσεις της Κίνας στην Αφρική

HellasVoice

Πάσχα: Κλειστές οι τράπεζες για 4 συνεχόμενες μέρες

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα