Τεχνολογία

Η Amazon κλείνει την υπηρεσία υγείας, Amazon Care

Η Amazon κλείνει την υπηρεσία υγείας, Amazon Care

Η Amazon θα κλείσει την υπηρεσία μετά τις 31 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής των Υπηρεσιών Υγείας της Amazon, Neil Lindsay, σε εταιρικό email. Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου αποφάσισε να προβεί σε αυτή την κίνηση αφού διαπίστωσε ότι δεν ήταν «η σωστή μακροπρόθεσμη λύση για τους εταιρικούς πελάτες», έγραψε ο Lindsay στο σημείωμα.

Παρόλο που η υπηρεσία τελειώνει, η Amazon χαρτογράφησε την αγορά στον χώρο της υγείας και ειδικότερα «τι χρειάζεται μακροπρόθεσμα για την παροχή ουσιαστικών λύσεων υγειονομικής περίθαλψης για επιχειρήσεις και μεμονωμένους πελάτες» μέσω της διάδοσης του Amazon Care, έγραψε ο Lindsay στο σημείωμα.

Το Amazon Care ξεκίνησε το 2019 ως πιλοτικό πρόγραμμα για εργαζόμενους μέσα και γύρω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σιάτλ. Η υπηρεσία παρέχει εικονικές επισκέψεις επείγουσας φροντίδας, καθώς και δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες τηλε-υγείας και κατ′ οίκον επισκέψεις έναντι αμοιβής από νοσηλευτές για εξετάσεις και εμβολιασμούς.

Η υπηρεσία ήταν αρκετά χρόνια στο στάδιο της δημιουργίας. Το 2017, η Amazon πραγματοποίησε μια μυστική συνάντηση στο Σιάτλ για να μάθει περισσότερα για την περίθαλψη ασθενών στην οποία συμμετείχαν στελέχη του κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης, ανέφερε το CNBC. Στη συνέχεια προσέλαβε μια μικρή ομάδα γιατρών για να ξεκινήσει μια πιλοτική κλινική για ορισμένους υπαλλήλους

Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία παρουσίασε τις εικονικές υπηρεσίες του Amazon Care σε εθνικό επίπεδο για τους υπαλλήλους της και άλλες εταιρείες, σηματοδοτώντας ότι είχε μεγαλύτερες φιλοδοξίες για την υπηρεσία.

Η Amazon καταργεί την υπηρεσία, ακόμη και όταν ο CEO Andy Jassy έχει δεσμευτεί ότι θα εισέλθει στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης. Τον περασμένο μήνα, η Amazon εξαγόρασε τον πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας μπουτίκ One Medical για 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Έχει επίσης επιδιώξει να αναπτύξει ιατρικές διαγνώσεις στο σπίτι. Και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Amazon υποβάλλει προσφορά για τον πάροχο υπηρεσιών οικιακής υγείας Signify Health .

Σχετικά Άρθρα

Η Google τιμά την 200η επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση

HellasVoice

Πρωτομαγιά 2022: Το Doodle της Google για τους αγώνες του εργάτη

HellasVoice

To Facebook μπαίνει δυνατά στο χώρο των διαδικτυακών πωλήσεων

HellasVoice

Το φθινόπωρο του 2025 “αποχαιρετούμε” τα Windows 10

HellasVoice

Google Maps: Προσοχή!! – Έρχεται η νέα του εφαρμογή – Θα μας δείχνει… που έχει «συνωστισμό» (φώτο)

HellasVoice

10 tips ώστε να μεταδώσετε το μήνυμά σας στα άτομα που θέλουν να αγοράσουν από εσάς

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα