Hellas Voice
Κόσμος

Η Γερμανία βλέπει να εντείνεται η ρωσική εμπλοκή με κυβερνοεπιθέσεις ενόψει των εκλογών

Η Γερμανία βλέπει να εντείνεται η ρωσική εμπλοκή με κυβερνοεπιθέσεις ενόψει των εκλογών

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Γερμανίας έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει τους ομολόγους τους στο Κρεμλίνο να φρενάρουν το κύμα κυβερνοεπιθέσεων που εντάθηκε ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών στη χώρα.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους αυτούς, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, μέλη της ομάδας Ghostwriter, που συνδέεται με τη ρωσική στρατιωτική μυστική υπηρεσία GRU, επιχειρούν να διαταράξουν ή να επηρεάσουν την εκλογική διαδικασία στη Γερμανία στο πλαίσιο μιας ευρείας εκστρατείας παραπληροφόρησης, που παρά τις αντιδράσεις της κυβέρνησης Μέρκελ

έχει ενταθεί με αποτέλεσμα να κορυφώνεται η ανησυχία στο Βερολίνο, μήπως ευαίσθητες πληροφορίες για Γερμανούς βουλευτές, που αποκτήθηκαν με περίτεχνες κυβερνοεπιθέσεις, χρησιμοποιηθούν για να σπείρουν το διχασμό στο εκλογικό σώμα ή για να κατευθύνουν τους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου, που θα αναδείξουν τον επόμενο καγκελάριο της χώρας.

Η Ρωσία έχει κατ’ επανάληψη αρνηθεί εμπλοκή της στις εκλογικές διαδικασίες τρίτων χωρών, από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ προ πενταετίας μέχρι το δημοψήφισμα για το Brexit στη Βρετανία και σε αναμετρήσεις στον Καναδά και αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Οι καταγγελλόμενες από το Βερολίνο κυβερνοεπιθέσεις πραγματοποιούνται σε μια ευαίσθητη πολιτικά συγκυρία για τη Γερμανία καθώς η Μέρκελ ετοιμάζεται να αποχωρήσει και το εκλογικό αποτέλεσμα παραμένει ανοικτό, με τον Σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο καγκελάριο Όλαφ Σολτς να διατηρεί μικρό, αλλά σταθερό προβάδισμα έναντι του συντηρητικού αντιπάλου του, Άρμιν Λάσετ.

Βουλευτές και μέλη του προσωπικού της Μπούντεσταγκ παρατήρησαν ένα κύμα επιθέσεων phishing μέσω emails, με στόχο την εγκατάσταση κατασκοπευτικού λογισμικού για την υποκλοπή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Προσφιλής στόχος των Ρώσων πρακτόρων ήταν το κόμμα των Πρασίνων της Αναλένα Μπέρμποκ, που η Μόσχα θεωρεί ως τη σοβαρότερη απειλή για τα συμφέροντά της (πχ. Η ολοκλήρωση του πρότζεκτ του αγωγού NordStream2), αλλά καθώς το άστρο της Μπέρμποκ ξεθώριαζε οι στόχοι των επιθέσεων διευρύνθηκαν.

Αν και δεν αποβλέπουν σ’ ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα οι επιθέσεις αυτές – στην εκλογή επί παραδείγματι μιας κυβερνητικής συμμαχίας υπό τους Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς, που ενδεχομένως θα τηρήσουν πιο ευνοϊκή στάση έναντι των ρωσικών συμφερόντων – αποσκοπούν, σύμφωνα με τους δύο Γερμανούς αξιωματούχους που μίλησαν στο Bloomberg, στην υπονόμευση της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης στους θεσμούς.

Πηγή: Η Γερμανία βλέπει να εντείνεται η ρωσική εμπλοκή με κυβερνοεπιθέσεις ενόψει των εκλογών

Σχετικά Άρθρα

Μπόρις Τζόνσον: «Θα χτίσουμε την χώρα καλύτερη από ότι ήταν πριν από την πανδημία»

HellasVoice

Στους δρόμους χιλιάδες Αμερικανοί πανηγυρίζουν την εκλογή Μπάιντεν(βίντεο)

HellasVoice

Κόντε για Σύνοδο Κορυφής: “Η ΕΕ τίμησε την ιστορία της”

HellasVoice

Facebook: Οι δύο τρόποι για να μάθετε αν κάποιος σας έχει μπλοκάρει

HellasVoice

Αποχωρεί από το «τιμόνι» της Amazon ο Τζεφ Μπέζος

HellasVoice

Το μίσος δύο αδελφών «γέννησε» δύο κολοσσούς στην αθλητική βιομηχανία

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα