Οικονομία

Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί: Κίνδυνος 60 εκατομμύρια άνθρωποι να πτωχεύσουν

Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί: Κίνδυνος 60 εκατομμύρια άνθρωποι να πτωχεύσουν

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, David Malpass, προειδοποιεί, ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα 60 εκατομμύρια άνθρωποι να αντιμετωπίσουν ακραία φτώχεια.

Σύμφωνα με το bbc.com, ο Malpass δήλωσε ότι, η παγκόσμια τράπεζα προβλέπει ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα συρρικνωθεί κατά 5% φέτος, καθώς τα έθνη αντιμετωπίζουν την απειλή του Covid-19 .

Αυτό έχει ήδη οδηγήσει σε απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων, με τις φτωχότερες χώρες να αισθάνονται ήδη τις συνέπειες.

«Εκατομμύρια βιοποριστικά μέσα έχουν καταστραφεί και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης βρίσκονται υπό πίεση σε όλο τον κόσμο», είπε ο ίδιος.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι έως και 60 εκατομμύρια άνθρωποι θα ωθηθούν στην ακραία φτώχεια, που διαγράφει όλη την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ανακούφιση της φτώχειας τα τελευταία τρία χρόνια», προειδοποίησε ο Malpass.

Η Παγκόσμια Τράπεζα ορίζει την «ακραία φτώχεια» ως το να ζει κάποιος με λιγότερα από 1,90 δολάρια ανά άτομο, ανά ημέρα. Ο κ. Malpass είπε ότι 100 χώρες, που φιλοξενούν το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού, είχαν ήδη λάβει χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης.

«Ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα παρέχει σημαντικούς πόρους, δεν θα είναι αρκετή η βοήθεια» πρόσθεσε.

Η Παγκόσμια Τράπεζα συνεργάστηκε επίσης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε ένα σχέδιο που επιτρέπει στις φτωχότερες χώρες, να ζητήσουν ελάφρυνση του χρέους για την αποπληρωμή των δανείων που οφείλονται στα μέλη της G20, έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ταυτόχρονα, ο Jamie Dimon, διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan bank, δήλωσε ότι η πανδημία του κορονοϊού πρέπει να χρησιμεύσει ως «κλήση αφύπνισης» για να φτιαχτεί μια δικαιότερη κοινωνία.

«Είναι η ένθερμη ελπίδα μου να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την κρίση ως καταλύτη, για την ανοικοδόμηση μιας οικονομίας, που δημιουργεί και διατηρεί ευκαιρίες για δραματικά περισσότερους ανθρώπους, ειδικά εκείνους που έχουν μείνει πίσω για πολύ καιρό» είπε ο Dimon.

Πηγή: Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί: Κίνδυνος 60 εκατομμύρια άνθρωποι να πτωχεύσουν

Σχετικά Άρθρα

ΕΡΓΑΝΗ: Το χαμηλότερο ισοζύγιο 20ετιας στην απασχόληση τον Αύγουστο

HellasVoice

Ποιες φορολογικές υποθέσεις κινδυνεύουν με παραγραφή

HellasVoice

Σήμερα ανοίγουν οι προσφορές για τη ΛΑΡΚΟ

HellasVoice

Στο «σφυρί» οικόπεδα, καταστήματα, γραφεία και πάρκινγκ με χαμηλή τιμή εκκίνησης

HellasVoice

Ψηφιακή Μέριμνα: Διευρύνονται οι δικαιούχοι του voucher €200 για laptop, tablet

HellasVoice

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις στο υπουργείο Πολιτισμού – Μέχρι 17/3 οι αιτήσεις

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα