Η «προφητεία» από το 1989 – Ο Άδωνις θυμίζει τι έλεγε ο Ανδρέας για τις διώξεις εναντίον πολιτικών αντιπάλων (Βίντεο)

Άδωνις Γεωργιάδης

Μια… προφητεία του Ανδρέα Παπανδρέου «υπενθύμισε» ο Αδωνις Γεωργιάδης στον Αλέξη Τσίπρα, μέσω Twitter. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δημοσίευσε απόσπασμα από αφιέρωμα που είχε κάνει ο Γιώργος Δουατζής στον Ανδρέα Παπανδρέου, το 1989, μετά την παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο.

«Μια και ο Αλέξης θαυμάζει -υποτίθεται- τον Ανδρέα, του αφιερώνω κάτι που είχε πει και ο Αλέξης το ξέχασε όταν έστηνε την σκευωρία Novartis. Και Αλέξη μου τα λάθη πληρώνονται και ενίοτε ακριβά» ήταν το σχόλιο με το οποίο συνόδευσε την ανάρτησή του ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Στο εν λόγω απόσπασμα, ο Ανδρέας Παπανδρέου μιλά για το ενδεχόμενο, στο μέλλον, κάθε πλειοψηφία να στέλνει στη Δικαιοσύνη την πρώην κυβέρνηση και επισημαίνει: «Αν ποινικοποιηθεί κατά αυτόν τον τρόπο η πολιτική ζωή της χώρας, μπορεί άραγε ο τόπος να πάει μπροστά;».

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Οτι χωρίς πραγματικά κανένα, και τονίζω κανένα, αποδεικτικό στοιχείο, μείναμε στις υποψίες και στις εικασίες. Στέλνουν πρωθυπουργό 8 ετών στη δικαιοσύνη. Βεβαίως η δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της, πιστεύουμε σε αυτό και η αλήθεια θα λάμψει. Αλλά το ότι ουσιαστικά ένας πολιτικός διωγμός πήρε αυτή τη μορφή είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο για τον τόπο. Σκεφτείτε αν κάποια νέα πλειοψηφία, στο μέλλον, δεν μιλώ ούτε για τις επόμενες εκλογές, η κάθε πλειοψηφία αποφασίζει να στείλει στη δικαιοσύνη την τότε αντιπολίτευση που ήταν πριν κυβέρνηση. Αν ποινικοποιηθεί κατά αυτόν τον τρόπο η πολιτική ζωή της χώρας, μπορεί άραγε ο τόπος να πάει μπροστά;».

Πηγή

Loading...

Δείτε Επίσης

Γεωργιάδης για μετανάστες: Κανείς Έλληνας πατριώτης δεν θα αφήσει να καούν τα νησιά, θα πάρουμε όλοι μας από λίγους (Βίντεο)

GPapado

Επιστολή Ελλήνων ιστορικών προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

GPapado