Η Τουρκία εισήλθε στην «ομάδα των 4» που πετά εκτός το δολάριο: Ξεκίνησε συναλλαγές σε εθνικό νόμισμα!

Σε ξεχωριστές συμφωνίες που σηματοδοτούν το τέλος του δολαρίου στις μεταξύ τους συναλλαγές, ήρθαν Ρωσία-Κίνα-Ινδία,Τουρκία και Ιράν στέλνοντας μήνυμα εναντίον της Ουάσινγκτον.

Σε μια ανακοίνωση «βόμβα», ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Rosoboronexport, Αλεξάντερ Μιχέεφ, ανέφερε πως Ρωσία και Τουρκία ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν τα εθνικά τους νομίσματα στις μεταξύ τους συναλλαγές για να προσθέσει πως αναμένει κέρδη της τάξης των 13 δισ.$ για το 2019.

Ενα χρόνο πριν, ο Ρ.Τ.Ερντογάν είχε προαναγγείλει την χρήση εθνικών νομισμάτων στις συναλλαγές με Κίνα, Ιράν και Ρωσία. Tην ίδια «απειλή» επανέλαβε μερικούς μήνες πριν.

Φαίνεται πως ότι είπε το έκανε. Ο δημοσιογράφος και αναλυτής, Yusuf Erim, τονίζει πως «η Τουρκία ενδιαφερόταν έτσι και αλλιώς για ένα τέτοιο σύστημα εδώ και καιρό».

Είναι προφανές πως μόλις επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις, τότε θα διευρύνει τις συναλλαγές χωρίς δολάριο.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως Ρωσία και Κίνα σύναψαν διακυβερνητική συνεργασία η οποία πετά εκτός το δολάριο στις εμπορικές και οικονομικές συμφωνίες των δύο κρατών.

Την συμφωνία υπέγραψε ο Ρώσος ΥΠΟΙΚ, Anton Siluanov και ο Διοικητής της Τράπεζας της Κίνας, Yi Gang.

Οι δύο χώρες φαίνεται πως θα καταργήσουν και το παραδοσιακό σύστημα SWIFT κάνοντας χρήση του ρωσικού συστήματος SPFS και του κινεζικού CIPS (Cross-Border Inter-Bank Payments System).

Eπιπλέον, συμφώνησαν να αναπτύξουν τα οικονομικά εργαλεία χρήσης των εθνικών τους νομισμάτων, ρούβλι και γουάν, σύμφωνα με τον επικεφαλή της οικονομικής επιτροπής της Δούμα, Aksakov.

«Οι μηχανισμοί πληρωμών σε εθνικό νόμισμα θα αναπτυχθούν μέχρι τον επόμενο χρόνο. Στην αρχή θα συμμετάσχουν εαιρείες από τους κλάδους της ενέργειας και της γεωργίας» τόνισε.

Ταυτόχρονα, και η Ινδία εγκαταλείπει το δολάριο.

Οπως ανέφερε το Νέο Δελχί, οι πληρωμές των ρωσικών οπλικών συστημάτων θα γίνουν σε εθνικό νόμισμα ή ευρώ σε ρωσική τράπεζα ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τις αμερικανικές κυρώσεις για την αγορά των S-400.

«Ηρθαμε σε συμφωνία αυτόν τον μήνα με την ρωσική τράπεζα VTB για πληρωμές σε ρουπία ή ρούβλι ακόμη και ευρώ».

Τέλος υπενθυμίζουμε πως υπάρχει ήδη συμφωνία Ιράν-Τουρκίας για χρήση των εθνικών τους νομισμάτων.

Πηγή: Η Τουρκία εισήλθε στην «ομάδα των 4» που πετά εκτός το δολάριο: Ξεκίνησε συναλλαγές σε εθνικό νόμισμα!

Για να μαθαίνετε τα νέα μας και να στηρίξετε την προσπάθεια μας κάντε Like στην σελίδα μας

Σχετικά Άρθρα

Δεν θα πιστέψετε ποιες είναι οι δυο χώρες που πίνουν το περισσότερο κρασί

HellasVoice

Κύπρος: Σήμερα η κηδεία της 6χρονης που δολοφονήθηκε από τον serial killer

HellasVoice

Χάος στο Μανχάταν από μεγάλο μπλακ άουτ: Aκινητοποιήθηκε το μετρό, δεκάδες εγκλωβισμένοι σε ασανσέρ!

HellasVoice