Κόσμος

Ιρανοί ποδοσφαιριστές συνελήφθησαν για συμμετοχή σε πάρτι με αλκοόλ

Ιρανοί ποδοσφαιριστές συνελήφθησαν για συμμετοχή σε πάρτι με αλκοόλ

Οι Ιρανοί ποδοσφαιριστές καλούνται να αντιμετωπίσουν τον ισλαμικό νόμο καθώς η κατανάλωση αλκοόλ και τα «μεικτά» πάρτι απαγορεύονται

Αρκετοί ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου συνελήφθησαν στο Ιράν μετά από έφοδο της αστυνομίας σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι ανατολικά της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης στο πάρτι βρίσκονταν τόσο άνδρες όσο και γυναίκες ενώ υπήρχε και αλκοόλ, πράγμα που απαγορεύεται από τον ισλαμικό νόμο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε για τις συλλήψεις ότι: «Αρκετοί νυν και πρώην παίκτες ενός από τους σημαντικότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Τεχεράνης συνελήφθησαν χθες το βράδυ σε ένα μεικτό πάρτι. Ορισμένοι από αυτούς τους παίκτες βρίσκονταν σε μη φυσιολογική κατάσταση λόγω κατανάλωσης αλκοόλ».

Η «ανάμειξη» γυναικών και αντρών εκτός γάμου σε μαζώξεις και η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύονται σύμφωνα με τους ισλαμικούς νόμους του Ιράν. Ο ιρανικός νόμος επιτρέπει μόνο σε μη μουσουλμάνους να καταναλώνουν αλκοόλ, και αυτό για θρησκευτικούς σκοπούς. Παράλληλα, ο χορός με το αντίθετο φύλο απαγορεύεται.

Σύμφωνα με τη guardian, η είδηση των πρόσκαιρων συλλήψεων των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν, ήρθε μετά την ανακοίνωση για την απελευθέρωση του Ιρανού αντιφρονούντα δημοσιογράφου Κεϊβάν Σαμίμι, ο οποίος φυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2020 για «συνωμοσία κατά της εθνικής ασφάλειας».

Σχετικά Άρθρα

NASA: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν πώς η Μόσχα «βύθισε» την Ουκρανία στο σκοτάδι

HellasVoice

Αυτές οι χώρες παραμένουν με κλειστά σύνορα από το 2020

HellasVoice

”Βυθίζεται” το κόμμα Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις!

HellasVoice

Βρετανία: Χορήγηση τρίτης δόσης τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη για τον “ευάλωτο” πληθυσμό

HellasVoice

Bill Gates: Το Twitter με τον Έλον Μασκ θα μπορούσε να γίνει χειρότερο

HellasVoice

Τουρκία: Έκλεισε στρατιωτικό ”deal” με την Αλβανία – Σχέδιο “περικύκλωσης” της Ελλάδας από τον Ερντογάν

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα