Κόσμος

Ιταλία: Υποχρεωτική ανάρτηση των μέσων τιμών στα πρατήρια…χωρίς νέα μείωση των φόρων

Ιταλία: Υποχρεωτική ανάρτηση των μέσων τιμών στα πρατήρια…χωρίς νέα μείωση των φόρων

Σταθεροποίηση στην αγορά περιμένει η κυβέρνηση Μελόνι – Στα 500 εκατ. ευρώ τον μήνα τα έσοδα από τον φόρο στα καύσιμα και δεν μπορεί να τα «αποχωριστεί» το οικονομικό επιτελείο

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία ενέκρινε ειδικό διάταγμα, με αναφορά στη διαφάνεια της αγοράς των καυσίμων.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα συνεχίσει να παρακολουθείται, σε καθημερινή βάση, η μεταβολή των σχετικών τιμών. Αποφασίστηκε επίσης η υποχρεωτική ανάρτηση της μέσης τιμής των καυσίμων σε κάθε πρατήριο της χώρας, με κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Παράλληλα, για το πρώτο τρίμηνο του έτους, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούν να προσφέρουν σε κάθε εργαζόμενο κουπόνια βενζίνης ύψους έως και 200 ευρώ.

Ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργειακής Ασφάλειας, Τζιλμπέρτο Πικέτο Φρατίν, δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση Rai ότι «τις επόμενες ημέρες αναμένεται σταθεροποίηση των τιμών βενζίνης και ντίζελ». «Όταν υπερβαίνουν, όμως, τα 2 ευρώ το λίτρο, θα πρέπει να δίδονται συγκεκριμένες εξηγήσεις», πρόσθεσε.

Η ιταλική κυβέρνηση, έπειτα από μεγάλο προβληματισμό, δεν πρόκειται επί του παρόντος να εγκρίνει νέα μείωση των κρατικών φόρων στα καύσιμα. Όπως εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο, Λούκα Τσιριάνι, «πρόκειται για πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα και στην παρούσα φάση, οι συγκεκριμένοι πόροι χρησιμοποιούνται για την αύξηση των κατώτερων συντάξεων και τη μείωση των φόρων που πληρώνουν οι εργαζόμενοι». Η «έκπτωση» των κρατικών φόρων στα καύσιμα έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ιταλική οικονομική αστυνομία, έπειτα από ελέγχους σε χιλιάδες πρατήρια βενζίνης της χώρας, θα αποσταλούν επίσης στην Εθνική Αρχή για το Αδιάβλητο του Ανταγωνισμού και της Αγοράς, με στόχο να διαπιστωθεί αν υπήρξε παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Σχετικά Άρθρα

Έκτακτο! Ο Πούτιν κήρυξε στρατιωτικό νόμο (Βίντεο)

HellasVoice

La Repubblica για Qatargate: «Έτοιμο το αίτημα για άρση ασυλίας δυο ευρωβουλευτών»

HellasVoice

Μπορέλ σε Τουρκία: Να παύσει τις απειλές και να σέβεται την κυριαρχία των κρατών-μελών της ΕΕ

HellasVoice

Νέα βεβήλωση της Αγιάς Σοφιάς – «Δεν υπάρχει άλλος θεός από τον Αλλάχ»

HellasVoice

Σαλβίνι: Η Ευρώπη μας εκβιάζει για να αλλάξουμε το ασφαλιστικό σύστημα

HellasVoice

Ρώσος ειδικός: Οι βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία μπορούν να στρέψουν την ΕΕ προς τη Ρωσία

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα