Κύπρος

Κατεχόμενα: Νέα πρόκληση – Στο τουρκικό δίκτυο εσωτερικών πτήσεων το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου

Κατεχόμενα: Νέα πρόκληση – Στο τουρκικό δίκτυο εσωτερικών πτήσεων το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα με επίκεντρο αυτή την φορά την Κύπρο.

Ο «αντιπρόεδρος» της τρικομματικής αποκαλούμενης «Κυβέρνησης» και «υπουργός Τουρισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Περιβάλλοντος» του ψευδοκράτους Φικρί Ατάογλου, ανακοίνωσε την τροποποίηση του καθεστώτος του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου, και την ένταξη των πτήσεων από και προς αυτό στο σχέδιο εσωτερικών πτήσεων της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ατάογλου, «ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι έδωσε εντολή στον υφυπουργό Οικονομικών της Τουρκίας να μεταφέρει την τδβκ (σσ: το παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου) σε καθεστώς εγχώριων πτήσεων προκειμένου να μειωθούν οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων», αναφέρει η κυπριακή ιστοσελίδα, cyprustimes

Όπως δήλωσε στον τ/κ Τύπο ο κ. Αταόγλου, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στην Άγκυρα ο Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι έδωσε εντολή στον Υφυπουργό Οικονομικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας να συμπεριλάβει το ψευδοκράτος στις εγχώριες πτήσεις.

Όπως ανέφερε, συζήτησαν πολλά ζητήματα που σχετίζονται με τη μείωση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων και ο Οκτάι έδωσε οδηγίες για αύξηση του αριθμού πτήσεων μεταξύ της Τουρκίας και κατεχομένων. Από την πλευρά τους, είπε ο Ατάογλου, έθεσαν επίσης το ζήτημα της έναρξης πτήσεων σε περιοχές (της Τουρκίας) προς τις οποίες σήμερα δεν διενεργούνται πτήσεις.

«Στόχος είναι να καταστούν ελκυστικές οι τιμές των εισιτηρίων για τους πολίτες της Τουρκίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Τουρκοκύπριοι αξιωματούχοι, σημειώνοντας την διασύνδεση ανάμεσα στην αύξηση των πτήσεων, αλλά και την προσπάθεια για να καταστούν ελκυστικές οι τιμές για τους Τούρκους υπηκόους που θέλουν να μεταβούν για τουρισμό στα κατεχόμενα.

Σχετικά Άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη – Θα συναντηθεί με τον Νίκο Αναστασιάδη

HellasVoice

Κύπρος: Στον εισαγγελέα 4 άτομα για fake news για το θάνατο 12χρονου μετά τον εμβολιασμό του

HellasVoice

Κύπρος: Η Άγκυρα εργαλειοποιεί τους Τουρκοκυπρίους και δυναμιτίζει το κλίμα

HellasVoice

Μάζης: “Ο Ζελένσκι να μιλήσει για… εισβολή στην Κύπρο”

HellasVoice

Οκτάι: «Θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις…Δεν θα μείνουμε με δεμένα τα χέρια»

HellasVoice

Αναστασιάδης: Οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν θα ανεχθούν ως λύση στο Κυπριακό αυτό που προτείνει η Τουρκία

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα