Ελλάδα

Κέρκυρα: «Απογειώνεται» τουριστικά το νησί – Ο Ιούνιος έκλεισε με πληρότητα 70%-90% στα ξενοδοχεία

Κέρκυρα: «Απογειώνεται» τουριστικά το νησί – Ο Ιούνιος έκλεισε με πληρότητα 70%-90% στα ξενοδοχεία

Στην κορωνίδα της προσέλκυσης τουριστών βρίσκεται το Νησί των Φαιάκων, που διεκδικεί μία από τις πρώτες θέσεις προτίμησης για διακοπές στην Ελλάδα από το εξωτερικό, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΥΠΑ Κέρκυρας, Δημήτρης Ρούσσος, «στο αεροδρόμιο “Ιωάννης Καποδίστριας”

επιβιβάστηκαν κατά τη διάρκεια του Ιουνίου περισσότεροι από 300.000 τουρίστες μόνο από το εξωτερικό, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων κατά τον τρέχοντα μήνα».

Συγκεκριμένα, ο Ιούνιος κατέγραψε 1.827 πτήσεις εξωτερικού, εκ των οποίων οι 600 ήταν από τη Βρετανία, οι 341 από τη Γερμανία, οι 178 από την Ιταλία, οι 134 από την Πολωνία, 92 από Γαλλία.

Ενώ αξιοσημείωτο είναι πως μετά από τρία χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο, «ενεργοποιήθηκαν πτήσεις και από τις βόρειες χώρες, Σουηδία, Φιλανδία και Νορβηγία».

Παράλληλα, γεγονός αποτελεί πως πολλές αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν τον χρόνο πτήσεων στο νησί μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

«Πάμε στα επίπεδα του 2019 και ίσως να τα ξεπεράσουμε» επισημαίνει ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΥΠΑ Κέρκυρας.

Την ίδια στιγμή, απόλυτα ικανοποιημένος από την τουριστική κίνηση εμφανίζεται και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης, καθώς, όπως αναφέρει,

«ο Ιούνιος έκλεισε με πληρότητα 70%-90% στα ξενοδοχεία, ενώ και ο Ιούλιος αγγίζει σύμφωνα με τις κρατήσεις την πληρότητα 80%-90% στα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού».

«Τα μηνύματα είναι πολύ θετικά» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βούλγαρης. Εξάλλου, για τον μήνα Ιούνιο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας,

67 κρουαζιερόπλοια προσέγγισαν για μονοήμερες διακοπές το νησί, ενώ τον Ιούλιο αναμένεται να «δέσουν» 72 κρουαζιερόπλοια.

Αυξημένος είναι και ο αριθμός επιβατών που φτάνουν στην Κέρκυρα και ακτοπλοϊκώς, με τους Έλληνες να συνεχίζουν να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στη “νύφη του Ιουνίου”, που φέρεται να κρατά γερά το σκήπτρο του τουρισμού στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Δικαστήριο της Πάτρας αθώωσε εργοδότη που δεν πλήρωσε το δώρο Χριστουγέννων!

HellasVoice

ΕΟΔΥ, 1.784 νέα κρούσματα: 880 Αττική, 183 Θεσ/νίκη, 103 Αχαϊα – 39 θάνατοι

HellasVoice

Τα συμβόλαια που «βάζουν φωτιά» στα… κανάλια της T.V – Ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουν

HellasVoice

Αττική: Σφοδρή χιονόπτωση στη Μαλακάσα και βόρεια προάστια – Στα λευκά η χώρα

HellasVoice

Κορονοϊός: 9 νέα κρούσματα – Κανένας νέος θάνατος

HellasVoice

Οι Αθηναίοι άδραξαν την ευκαιρία του καλού καιρού και βγήκαν βόλτα

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα