Κώδικες Δικαιοσύνης: Ψηφίστηκαν από την Επιτροπή της Βουλής

Αύριο στην ολομέλεια χωρίς τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Την αναγκαιότητα να ψηφιστούν οι νέοι Ποινικοί Κώδικες παρά την διαφωνία σχεδόν σύσσωμης της αντιπολίτευσης επισήμανε ο κ. Μιχάλης Καλογήρου αποσύροντας τις έμμεσες απειλές περι «παγώματος» της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης επέλεξε να μην απαντήσει επι της ουσίας στην σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας για τους νέους ποινικούς κώδικες αλλά να εκφράσει τον προβληματισμό του για την χρονική συγκυρία που δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση και να αμφισβητήσει τον ρόλο της Ενωσης. «Δεν ξέρω πόσοι είναι υπερ και πόσοι κατά αυτής της ανακοίνωσης και ποια είναι η άποψη του σώματος των εισαγγελέων» ανέφερε χαρακτηριστικά αμφιβάλλοντας για το αν η Ένωση εκπροσωπεί τους εισαγγελείς της χώρας.

Έσπευσε δε να εκφράσει την λύπη του για την αντίδραση των εισαγγελέων καθώς ο ίδιος έδωσε λύσεις σε προβλήματα που αντιμετώπιζαν λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών.

Να σημειωθεί ότι η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, ζητεί την απόσυρση των κωδίκων καθώς οι διατάξεις τους θα επιφέρουν «παραγραφές και μαζικές αποφυλακίσεις σε πληθώρα υποθέσεων, με τον κίνδυνο διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας αλλά και καλλιέργειας ευλόγου αισθήματος ατιμωρησίας στα θύματα εγκληματικών πράξεων».

«Η ανακοίνωση της ένωσης εισαγγελέων δεν ξέρω γιατί ήρθε την τελευταία στιγμή. Δεν ξέρω τους συσχετισμούς. Πόσοι είναι κατά ή υπέρ της ανακοίνωσης. Δεν ξέρω ποια είναι η άποψη του σώματος των εισαγγελέων» ανέφερε αρχικά ο υπουργός δικαιοσύνης για να προσθέσει: «Η Ένωση Εισαγγελέων δεν μένει μόνο σε παρατηρήσεις αλλά κάνει και υποδείξεις για το νομοθετικό έργο καθώς μας καλεί να το αποσύρουμε. Θυμάμαι πόσο συγκινήθηκε η κοινωνία και ο πολιτικός κόσμος και ζήτησε την αλλαγή του κώδικα όταν συνελήφθη μια καθαρίστρια. Απέναντι σε όλο αυτό πρέπει να δώσουμε συγκεκριμένες εξηγήσεις. Έρχεται σήμερα η Ένωση Εισαγγελέων και καταγγέλλει τι; Ότι θέλει η κυβέρνηση να αρχειοθετήσει υποθέσεις; Λυπάμαι γιατί είχα καλή σχέση με όλες τις ενώσεις και δώσαμε λύσεις για την επούλωση των πληγών που δημιουργήθηκαν από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς».

Τέλος, εκτίμησε ότι «η αντιπολίτευση δεν αναλαμβάνει την δημοκρατική και κοινοβουλευτική ευθύνη σε μια μεγάλη μεταρρύθμιση και οι απόντες παίρνουν δικαίωμα να δημιουργήσουν παιχνίδια σκοπιμότητας μετά την ψήφιση των κωδίκων. Θα μιλούν με σεβασμό για τα μέλη των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών αλλά θα λένε ότι υποτάχθηκαν σε σκοπιμότητες της κυβέρνησης και θα εμφανίζονται αμείλικτοι σε αυτή την πρωτοβουλία και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το μεγάλο πολιτικό παιχνίδι. Σήμερα ο κ. Παπαθεοδώρου αποκάλεσε υποταγμένη την νέα ηγεσία της δικαιοσύνης. Η καλύτερη απάντηση είναι η καθαρή ανάληψη ευθύνης λαμβάνοντας όμως και τα απαραίτητα μέτρα για να μην εμφανιστούμε για μια ακόμα φορά εκτεθειμένοι».

Να σημειωθεί ότι οι Κώδικες ψηφίστηκαν από την αρμόδια επιτροπή και αύριο θα εισαχθούν στην Ολομέλεια

Πηγή: Κώδικες Δικαιοσύνης: Ψηφίστηκαν από την Επιτροπή της Βουλής

Για να μαθαίνετε τα νέα μας και να στηρίξετε την προσπάθεια μας κάντε Like στην σελίδα μας

Σχετικά Άρθρα

Εκλογές 2019 – Ευάγγελος Αποστολάκης: Δεν θα είναι υποψήφιος για να ασκήσει τα καθήκοντά του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας!

HellasVoice

Τσίπρας μετά το ΚΥΣΕΑ: Κυρώσεις στην Τουρκία αν έκανε γεώτρηση

HellasVoice

«Πυρά» Κωνσταντοπούλου – Λαφαζάνη κατά Βαρουφάκη

HellasVoice