Οικονομία

Κοινωνικός Τουρισμός: Ρεκόρ συμμετοχής

Κοινωνικός Τουρισμός: Ρεκόρ συμμετοχής

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού για το 2022 έχουν σημειώσει ρεκόρ συμμετοχής, καθώς ξεπέρασαν τις 532.000 για πάνω από 966.000 επιταγές, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο διοικητής της Δημόσιος Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Σπύρος Πρωτοψάλτης.

«Χθες έκλεισε η πλατφόρμα στις 2 το μεσημέρι. Πάνω από μισό εκατομμύριο αιτήσεις υποβλήθηκαν για σχεδόν 1 εκατ. επιταγές. Είχαμε τρομερή ανταπόκριση από τον κόσμο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι έγιναν «532.000, 570. 000 αιτήσεις από δικαιούχους με 433.823 ωφελούμενους- σύνολο 966.393 επιταγές».

«Kλείδωσε» η ημερομηνία για την δημοσίευση των προσωρινών πινάκων των δικαιούχων

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων με τα αποτελέσματα των δικαιούχων για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός.

Όπως είπε ο κ. Πρωτοψάλτης για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, «θα γίνει τώρα η αξιολόγηση των αιτήσεων, θα κάνουμε τη μοριοδότηση, θα πάρουμε τα στοιχεία που πρέπει να πάρουμε από ΑΑΔΕ, από ΕΦΚΑ, από ΗΔΙΚΑ κλπ και ελπίζω ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταφέρουμε να βγάλουμε τους προσωρινούς πίνακες με τα αποτελέσματα, ώστε να δουν όλοι ποιοι πήραν επιταγές και άμα πιστεύουν ότι έχει γίνει κάποιο λάθος, να κάνουν ένσταση».

«Ο όγκος μόνο των αιτήσεων και των στοιχείων που πρέπει να αντληθούν για να γίνει μοριοδότηση είναι τόσο μεγάλος που μακάρι να μπορούσα να είμαι πιο συγκεκριμένος, αλλά δεν μπορώ να είμαι γιατί εξαρτάται και από άλλες υπηρεσίες. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες 7-8 ημέρες- αλλά και πάλι διακινδυνεύω να πέσω έξω-θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να βγάλουμε τα προσωρινά αποτελέσματα» συμπλήρωσε αναφερόμενος στο χρονικό διάστημα που θα αναρτηθούν οι πίνακες με τα αποτελέσματα των δικαιούχων για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός.

Kαι συνέχισε λέγοντας ότι υπήρξε συμμετοχή των τουριστικών καταλυμάτων για το πρόγραμμα. «Σχεδόν 1.500 καταλύματα δήλωσαν συμμετοχή. Θα ανοίξει ξανά το μητρώο για να μπουν και άλλα ξενοδοχεία… όλα θα γνωστοποιηθούν στις επόμενες ημέρες μέσω ανακοινώσεων».

Κοινωνικός Τουρισμός: Ποιοι αιτούντες μένουν εκτός προγράμματος

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού θα αποκλειστούν κατά τη διαδικασία ελέγχου οι αιτούντες που:

  • δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα
  • δεν αποδεικνύεται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, γιατί δεν έχουν ακολουθήσει τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και δεν έχουν συμπληρώσει ορθά όλα τα πεδία της αίτησης,
  • δεν προκύπτει ταύτιση του περιεχομένου της αιτήσεώς τους με τα αυτεπαγγέλτως αναζητηθέντα ή επισυναπτόμενα/προσκομισθέντα δικαιολογητικά συμμετοχής,
  • δεν έχουν προσκομίσει όλα τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.

Για τους αποκλειόμενους συντάσσεται:

  • ο προσωρινός πίνακας,
  • ο Πίνακας Αποκλειομένων.

Σχετικά Άρθρα

Υπ. Οικονομικών: Πιστώνονται συνολικά 3,94 εκατ. ευρώ σε 717 δικαιούχους της Κρατικής Αρωγής

HellasVoice

Τα e-shop και ο…. κορωνοϊός αλλάζουν τη μορφή του εμπορίου -Στα τα 2 τρισ. $ ο τζίρος

HellasVoice

22 κατηγορίες ασφαλισμένων που μπορούν να λάβουν αυξημένη σύνταξη πριν τα 62 τους χρόνια

HellasVoice

Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι και η διαδικασία αίτησης

HellasVoice

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Ποιοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν δήλωση

HellasVoice

FAZ: Οι Γερμανοί αγόρασαν 83,5 τόνους χρυσού το πρώτο εξάμηνο του 2020

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα