Κύπρος

ΚΥΠΡΟΣ – Δημοσκόπηση «Κ»: Η Λευκωσία κρίνει το δεύτερο εισιτήριο

ΚΥΠΡΟΣ – Δημοσκόπηση «Κ»: Η Λευκωσία κρίνει το δεύτερο εισιτήριο

Ο Χριστοδουλίδης διατηρεί ένα αδιαμφισβήτητο προβάδισμα έντεκα μονάδων και η εκλογική του επιρροή έχει σταθεροποιηθεί σε ποσοστό άνω των τριάντα μονάδων. Η δεύτερη θέση θα κριθεί στα τελευταία μέτρα με τους δύο υποψήφιους να διεκδικούν και την τελευταία ψήφο που θα τους δώσει το εισιτήριο εισόδου στο δεύτερο γύρο.

Ο Μαυρογιάννης κατέγραψε σημαντική αύξηση στο προηγούμενο κύμα της κυλιόμενης, όμως δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Ακριβώς η αντίθετη τάση ισχύει για τον Νεοφύτου, που στο τρίτο κύμα της δημοσκόπησης μείωσε τη διαφορά από τον Μαυρογιάννη στο 0,4. Ο Νεοφύτου παρόλο που αυξάνει μερικώς τη συσπείρωση στον ΔΗΣΥ έχει σοβαρές απώλειες προς τον Χριστοδουλίδη αλλά και άλλους υποψήφιους. Σε σύγκριση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις κερδίζει εισροές από άλλους χώρους, κυρίως το ΕΛΑΜ, την ΔΗΠΑ και τους ανένταχτους. Ο Μαυρογιάννης καταγράφει ικανοποιητικό ύψος συσπείρωσης στο ΑΚΕΛ, ωστόσο φαίνεται ότι εξαντλεί το ανώτατο όριο εισροών. Σημαντικοί τροφοδότες της υποψηφιότητας του οι ανένταχτοι, οι Οικολόγοι και η ΕΔΕΚ.

Ο Νεοφύτου έχει σημαντική εισροή ψήφων από τη δεξαμενή της αστικής Λευκωσίας, μια σημαντική πηγή της δεξιάς παράταξης ενώ αύξησε οριακά τη συσπείρωση στο ΔΗΣΥ από 50% σε 53%. Επίσης, φαίνεται ότι έχει διεισδύσει με επιτυχία στη σφαίρα επιρροής των ψηφοφόρων της ΔΗΠΑ αυξάνοντας τις εισροές από 20% σε 26%, ενώ κερδίζει 16% από το ΕΛΑΜ και 13% από τους ανένταχτους. Το μεγάλο στοίχημα για τον Νεοφύτου είναι ασφαλώς η συσπείρωση στο ΔΗΣΥ που ναι μεν αυξάνεται, όχι όμως καθοριστικά. Για να διασφαλίσει τη δεύτερη θέση πρέπει η συσπείρωση να προσεγγίσει τουλάχιστον το 70%-75%.

ΠΗΓΗ: Kathimerini.com.cy

Σχετικά Άρθρα

Κυπριακό: Δένδιας και Χριστοδουλίδης καταδικάζουν τις εξαγγελίες Ερντογάν για την Αμμόχωστο

HellasVoice

Alert! Κύπρος: Συμπλοκές μεταναστών στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα – Έβαλαν φωτιές

HellasVoice

Κύπρος: Ετοιμασίες για προεδρικές εκλογές λίγο μετά το “χαστούκι” των Βουλευτικών

HellasVoice

Η Τουρκία δεν επιθυμεί την συμμετοχή της ΕΕ στην πενταμερή σύνοδο για το Κυπριακό

HellasVoice

Αυτή είναι η Κύπρια που βρίσκεται στη λίστα του Forbes

HellasVoice

Τατάρ: Συγκάλυψη της «αδιάλλακτης θέσης» των Ε/κ τα ΜΟΕ

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα