Κύπρος

Κύπρος: Kαλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά στα κατεχόμενα

Κύπρος: Kαλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά στα κατεχόμενα

Καλύτερη είναι σήμερα η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στα κατεχόμενα, υπάρχει ωστόσο ένα σημείο στο βορειοανατολικό άκρο της πυρκαγιάς, προς την πλευρά που είναι το χωριό Φλαμούδι, το οποίο δημιουργεί ανησυχία και φόβο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

Ο κ. Αλεξάνδρου είπε πως “η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από ότι ήταν χθες. Χθες γύρω στις 7 το βράδυ υπήρξε μια πολύ σοβαρή αναζωπύρωση πάνω ψηλά στην κορυφογραμμή του Πενταδακτύλου που αντιμετωπίστηκε ψες”, πρόσθεσε.

Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή “έχουμε ένα σημείο το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο, στο βορειοανατολικό άκρο της πυρκαγιάς, προς την πλευρά που είναι το χωριό Φλαμούδι.

Το σημείο αυτό δημιουργεί ανησυχία και φόβο”, επεσήμανε ο κ. Αλεξάνδρου, σημειώνοντας πως αν ξεφύγει αυτό το σημείο υπάρχει κίνδυνος για ολόκληρη την Καντάρα.

Η συνδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ με πτητικά μέσα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ο κ. Αλεξάνδρου είπε πως “συνεχίζουμε με το ίδιο πλάνο, με δυο πτητικά μέσα του Τμήματος Δασών, ένα της Αστυνομίας και τα δυο ισραηλινά”.

Ο κ. Αλεξάνδρου είπε, ακόμη, πως “αν δεν υπάρχει κάτι το πολύ αρνητικό ενδεχομένως οι Ισραηλινοί σήμερα να αποχωρήσουν”, προσθέτοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της πυρκαγιάς.

Πρόσθεσε πως οι Ισραηλινοί εξυπηρετούνται από τη βάση του Τμήματος Δασών στο αεροδρόμιο Λάρνακας, και οι επιχειρήσεις τους διεξάγονται από το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σχετικά Άρθρα

Πρωτόκολλα για τουρισμό και ισραηλινό εμβόλιο συσφίγγουν περαιτέρω στις σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ

HellasVoice

Κύπρος: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό 59χρονο πεζό στην Πάφο -Εξαφανίστηκε ο οδηγός

HellasVoice

Παυλόπουλος από Κύπρο: Θα είμαστε εδώ μέχρι να ελευθερωθεί και το τελευταίο κομμάτι της κυπριακής γης

HellasVoice

Κύπρος: Πρώτη χώρα στους διαγνωστικούς ελέγχους Covid-19 στην ΕΕ

HellasVoice

Κύπρος: Πρόστιμο €500 ευρώ σε εργαζόμενο που ήταν θετικός και πήγε κανονικά στη δουλειά

HellasVoice

Κύπρος: Ένας θάνατος και 78 νέα κρούσματα

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα