Οικονομία

Λε Μερ: Η Γαλλία είναι έτοιμη να υιοθετήσει τον ελάχιστο φόρο αρχές 2023

Λε Μερ: Η Γαλλία είναι έτοιμη να υιοθετήσει τον ελάχιστο φόρο αρχές 2023

Πετύχαμε τη συμφωνία των Κάτω Χωρών, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γερμανίας

Η Γαλλία είναι έτοιμη να προχωρήσει στην υιοθέτηση ενός παγκόσμιου ελάχιστου φόρου για τις επιχειρήσεις το επόμενο έτος, εάν δεν επιτευχθεί ευρωπαϊκή συμφωνία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien που δημοσιεύθηκε σήμερα.

“Εάν δεν προκύψει ευρωπαϊκή λύση μέχρι τον Δεκέμβριο, η Γαλλία θα εφαρμόσει έναν παγκόσμιο ελάχιστο φόρο 15% στις επιχειρήσεις μέχρι τις αρχές του 2023, μέσω εθνικού νόμου”, δήλωσε ο Λε Μερ. Η Γαλλία εδώ και πέντε χρόνια προωθεί το μέτρο “κατά της φορολογικής βελτιστοποίησης των μεγάλων ομίλων, τόσο των ξένων όσο και των γαλλικών”, πρόσθεσε.

Ενώ η υπό την ηγεσία του ΟΟΣΑ αναμόρφωση του παγκόσμιου φορολογικού συστήματος αποτελεί αντικείμενο διεθνών διαπραγματεύσεων εδώ και χρόνια, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατέστησε προτεραιότητα μια ευρωπαϊκή εκδοχή του ελάχιστου φόρου. Μια συμφωνία σε επίπεδο ΕΕ για το θέμα αυτό δεν μπόρεσε να επιτευχθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς ορισμένα από τα 27 μέλη του μπλοκ παρέμειναν απρόθυμα.

“Πετύχαμε τη συμφωνία των Κάτω Χωρών, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γερμανίας. Θα εφαρμόσουν και αυτές τον φόρο αυτό εντός του ίδιου χρονικού πλαισίου”, δήλωσε ο Λε Μερ.

Το 2019, καθώς οι συνομιλίες του ΟΟΣΑ σημείωσαν μικρή πρόοδο, η Γαλλία εφάρμοσε τον δικό της εθνικό φόρο στα ψηφιακά έσοδα των μεγάλων εταιρειών. Ο φόρος θα αποφέρει 591 εκατ. ευρώ το 2022 και 670 εκατ. ευρώ για το 2023, δήλωσε ο Λε Μερ στην εφημερίδα Le Parisien.

Σχετικά Άρθρα

Ecofin: Στις 13 Ιουλίου ξεκινάνε τα εθνικά σχέδια ανάκαμψης

HellasVoice

Τουρισμός: Ξεχάστε την ανάκαμψη μέχρι το 2023 λόγω “όμικρον”

HellasVoice

Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών – Στις 568,21 μονάδες διαμορφώθηκε ο Γενικός Δείκτης Τιμών

HellasVoice

Τουρκία: Νέα παρέμβαση Ερντογάν για τα επιτόκια, νέα «βουτιά» για την λίρα

HellasVoice

Women Power List: Οι 100 πιο πλούσιες και αυτοδημιούργητες γυναίκες στον πλανήτη

HellasVoice

Φινλανδία: Νο1 βιώσιμος προορισμός της Ευρώπης για αγορές

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα