Ελλάδα

Μάνδρα: Ικανοποιημένοι οι συγγενείς των θυμάτων για τη δικαστική απόφαση

Μάνδρα: Ικανοποιημένοι οι συγγενείς των θυμάτων για τη δικαστική απόφαση

«Ηθική δικαίωση για τους συγγενείς η απόφαση», λέει ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων της Μάνδρας

Για ηθική δικαίωση των συγγενών των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας το 2017 κάνει λόγο ο συνήγορος των οικογενειών σχολιάζοντας τις ποινές που επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στους 8 κατηγορούμενους.

Ο κ. Σωκράτης Μαρινάκος, ο οποίος μαζί με τον κ. Επαμεινώνδα Στυλόπουλο εκπροσωπούν τις οικογένειες τεσσάρων από τα συνολικά είκοσι πέντε θύματα, τονίζει στο protothema.gr πως η απόφαση αυτή είναι μια από τις ελάχιστες φορές μεταπολιτευτικά που αποδίδεται ποινική ευθύνη σε ανώτατους κρατικούς λειτουργούς για εξ αμελείας τελούμενα αδικήματα και εκφράζει την ικανοποίηση των πελατών του για την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Αναλυτικά, η δήλωση του δικηγόρου, Σωκράτη Μαρινάκου.

«Ολοκληρώθηκε σήμερα ύστερα από δύο χρόνια και πολυάριθμες συνεδριάσεις η ακροαματική διαδικασία με την επιβολή ποινών στους ενόχους.

Έχοντας την τιμή να εκπροσωπήσω, παριστάμενος προς υποστήριξη της κατηγορίας μαζί με τον συνάδελφό μου Επαμεινώνδα Στυλόπουλο, τις οικογένειες τεσσάρων από τους είκοσι πέντε συνολικά θανόντες στις πλημμύρες της Μάνδρας, θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση των εντολέων μου για την απόφαση του δικαστηρίου και την ηθική δικαίωσή τους για τον θάνατο των συγγενών τους.

Πρόκειται για μία απόφαση νομικά εμπεριστατωμένη και δικαιοπολιτικά ορθή με τεράστιο νομολογιακό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι είναι ελάχιστες οι φορές μεταπολιτευτικά, που αποδίδεται ποινική ευθύνη σε ανώτατους κρατικούς λειτουργούς για εξ αμελείας τελούμενα αδικήματα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αποφάσισε πανηγυρικά ότι οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων, ο μη καθαρισμός των ρεμάτων, η απουσία έργων ορεινής υδρονομίας, καθώς και η ύπαρξη αυθαίρετων κτισμάτων, αποτελούν μεμονωμένα ή σωρευτικά την αιτία για τον θάνατο τόσων συνανθρώπων μας. Οι δε υπαίτιοι τέθηκαν ενώπιον των ευθυνών τους και έχουν πλέον ονοματεπώνυμο».

Σχετικά Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Τριτοκοσμικές συνθήκες στην Χαλάστρα – Με κουβέρτες στην τάξη οι μαθητές! – Έξαλλοι οι γονείς – Τι λέει η διεύθυνση

HellasVoice

Lockdown: Νέο πακέτο μέτρων – «Μένουμε μέσα» και τον Μάρτιο, με ανακριβή στοιχεία;

HellasVoice

Ουρές στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας: Αναχωρούν οι αδειούχοι του Δεκαπενταύγουστου

HellasVoice

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα λόγω παρέλασης

HellasVoice

Τραγωδία στη Πάτρα: Αυτοκτονία 24χρονου φοιτητή που έγραφε πως ήθελε να γίνει η κηδεία του

HellasVoice

ΣΟΚ στην Κόρινθο: Έφηβος αποπειράθηκε να βιάσει 8χρονη-Συνέλαβαν και τον πατέρα του

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα