Υγεία

Μελέτη: Όσοι τηρούν τις ηθικές αρχές του Βουδισμού έχουν μικρότερο κίνδυνο να πάθουν κατάθλιψη

Μελέτη: Όσοι τηρούν τις ηθικές αρχές του Βουδισμού έχουν μικρότερο κίνδυνο να πάθουν κατάθλιψη

Οι πέντε βασικές ηθικές αρχές είναι η αποφυγή φόνου, κλοπής, σεξουαλικής παρεκτροπής, ψέματος και χρήσης αλκοόλ ή άλλων ουσιών

Οι αγχώδεις και νευρωτικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο συμπτωμάτων κατάθλιψης, όχι όμως αν τηρούν πιστά τις βασικές ηθικές αρχές του Βουδισμού, δείχνει μια νέα επιστημονική έρευνα από την Ταϊλάνδη. Είναι άλλη μια μελέτη που δείχνει γενικότερα ότι η θρησκεία μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Τσιανγκ Μάι, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ταϊλάνδης και σημαντικού βουδιστικού κέντρου, οι οποίοι, με επικεφαλής τον Nahathai Wongpakaran, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “PLoS One”, μελέτησαν δειγματοληπτικά 644 ενήλικες με μέση ηλικία 28 ετών, οι οποίοι αξιολογήθηκαν τόσο για την ψυχική υγεία τους (στρες, νευρώσεις, κατάθλιψη), όσο και για το κατά πόσο τηρούσαν τις πέντε βασικές ηθικές αρχές του Βουδισμού. Αυτές είναι: η αποφυγή φόνου, κλοπής, σεξουαλικής παρεκτροπής, ψέματος και χρήσης αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Η έρευνα βρήκε ότι όσο πιο πιστή ήταν η τήρηση των ανωτέρων ηθικών αρχών, τόσο μικρότερη ήταν η επίπτωση του στρες και η πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης. Σύμφωνα με τους ερευνητές, «η πρακτική των πέντε ηθικών κανόνων κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ασφαλείς και παρέχει στους αγχώδεις ανθρώπους ένα ανάχωμα απέναντι στην κατάθλιψη».

Σχετικά Άρθρα

Κορονοϊός: Ποιους απειλεί η υποπαραλλαγή “Κράκεν” – Εξαπλώνεται ταχύτατα

HellasVoice

Κορονοϊός: Τί προκαλεί τις αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο

HellasVoice

ΕΟΦ: Προειδοποιεί τους καταναλωτές για συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής

HellasVoice

Κάπνισμα και εγκυμοσύνη: Τι μπορεί να προκαλέσει στα βρέφη

HellasVoice

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να κόβεις το λεμόνι στη μέση!

HellasVoice

Long Covid: Tι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το σύνδρομο αυτό;

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα