Τεχνολογία

Microsoft: Ρώσοι χάκερς κατασκοπεύουν τους συμμάχους της Ουκρανίας

Microsoft: Ρώσοι χάκερς κατασκοπεύουν τους συμμάχους της Ουκρανίας

Κυβερνητικές υπηρεσίες και άλλοι στόχοι σε χώρες που στηρίζουν την Ουκρανία έπεσαν θύματα επιχείρησης κατασκοπείας από κυβερνητικούς χάκερ της Ρωσίας, αποκαλύπτει η Microsoft

Οι ψηφιακές επιχειρήσεις που εξελίσσονται παράλληλα με τη ρωσική εισβολή «εκτείνονται πολύ πέρα από την Ουκρανία και ανακλούν την μοναδική φύση του κυβερνοχώρου» δηλώνει ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ σε ανακοίνωση που συνοδεύει την έκθεση.

Πολυάριθμες κυβερνοεπιθέσεις σε ουκρανικές οντότητες είχαν ήδη αποδοθεί από Δυτικούς ειδικούς σε ομάδες χάκερ που στηρίζονται από τη Ρωσία. Σύμφωνα με τη νέα έκθεση, 128 οργανισμοί σε 42 χώρες βρέθηκαν στο στόχαστρο επιχειρήσεων κυβερνοκατασκοπείας από τις ίδιες ομάδες.

Πολλές από τις επιχειρήσεις αυτές είχαν στόχο τις ΗΠΑ, άλλες όμως εστιάζονταν σε χώρες-μέλη του NATO, το οποίο παρέχει σημαντική στήριξη στην Ουκρανία. Στόχοι κατασκοπείας έγιναν επίσης οντότητες στην Πολωνία, την Λετονία, τη Λιθουανία, τη Δανία και τη Νορβηγία, καθώς και στόχοι στην Φινλανδία και τη Σουηδία που πρόσφατα εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Οι στόχοι φαίνεται πως ήταν κυρίως κυβερνήσεις, ωστόσο η λίστα περιλαμβάνει δεξαμενές σκέψεις, ανθρωπιστικές οργανώσεις και παρόχους κρίσιμων υποδομών» αναφέρει η Microsoft.

Σχετικά Άρθρα

«Τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν καρκίνο στον εγκέφαλο» σύμφωνα με δικαστική απόφαση! (βίντεο)

HellasVoice

Τι αλλάζει στο YouTube από τις 5 Ιανουαρίου: Η επίσημη ανακοίνωση

HellasVoice

Αυτά είναι τα.. σημάδια όταν ένα κινητό «παρακολουθείται»

HellasVoice

Πώς να βρεις το κινητό σου όταν είναι αθόρυβο και το ψάχνεις

HellasVoice

Θα κλείσουν σπίτια! Διαθέσιμη και στην Ελλάδα η υπηρεσία dating του Facebook

HellasVoice

«Παρέλυσε» το διαδίκτυο: Facebook και instagram ενημερώνουν τους χρήστες μέσω Twitter

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα