Μπόρις Τζόνσον σε ΕΕ: «Καλύτερη συμφωνία, αλλιώς δεν πληρώνουμε τον λογαριασμό για το Βrexit»

Ο Μπόρις Τζόνσον διεμήνυσε στις Βρυξέλλες ότι θα αρνηθεί να καταβάλει τον «λογαριασμό» για το Brexit, αν οι Ευρωπαίοι δεν προσφέρουν καλύτερους όρους για το «διαζύγιο» των δύο πλευρών.

Το Λονδίνο θα οφείλει στις Βρυξέλλες 39 δισ. λίρες μετά το Brexit. Ομως, ο Τζόνσον- πρώην υπουργός Εξωτερικών και φαβορί να διαδεχθεί την Τερέζα Μέι στη θέση του πρωθυπουργού.

Διεμήνυσε ότι ο λογαριασμός θα αρχίσει να ξεπληρώνεται μόνο όταν θα υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια για το πώς θα εξελιχθεί η σχέση μεταξύ των δύο πλευρών.

Τζόνσον: Παράδοξο ότι συμφωνήσαμε να υπογράψουμε το «τσεκ»

«Πάντα θεωρούσα ότι ήταν παράδοξο το ότι συμφωνήσαμε να υπογράψουμε αυτό το τσεκ πριν να έχουμε κλείσει την οριστική συμφωνία.

Για να κλείσουμε μια καλή συμφωνία, τα χρήματα είναι καλό λιπαντικό», εξήγησε ο Τζόνσον σε συνέντευξη στους Sunday Times.

Η Τερέζα Μέι παραιτήθηκε και επίσημα από την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος την Παρασκευή. Ετσι πλέον ξεκινά η κούρσα για τη διαδοχή στο «τιμόνι» τόσο των Τόρις όσο και της κυβέρνησης.

Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία- εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει στα τέλη Ιουλίου- η Μέι θα παραμείνει σε υπηρεσιακό ρόλο.

Τη Δευτέρα θα αναδειχθούν οι υποψήφιοι σε αυτή την «κούρσα». Οι επίδοξοι διάδοχοι της Μέι θα πρέπει να έχουν την υποστήριξη 8 κοινοβουλευτικών για να θέσουν υποψηφιότητα.

Ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας θα γίνει την Πέμπτη, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πηγή: Μπόρις Τζόνσον σε ΕΕ: «Καλύτερη συμφωνία, αλλιώς δεν πληρώνουμε τον λογαριασμό για το Βrexit»

Για να μαθαίνετε τα νέα μας και να στηρίξετε την προσπάθεια μας κάντε Like στην σελίδα μας

Σχετικά Άρθρα

Ντιμιτρόφ: Αν δεν αρχίσουν διαπραγματεύσεις, η ΕΕ θα χάσει κάθε επιρροή στην περιοχή

HellasVoice

Ισραήλ: Πρόστιμο στη Σάρα Νετανιάχου για κρατικές σπατάλες

HellasVoice

«Δάκτυλο» των ΗΠΑ βλέπει το Ιράν πίσω από την επίθεση στα δεξαμενόπλοια

HellasVoice