Ναυάγιο μεγάλο παγκόσμιο deal ύψους 35 δισ. ευρώ

Την πρόταση για συγχώνευση με τη Renault, που απέβλεπε στη δημιουργία της τρίτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, πίσω από τη VW και την Toyota, αξίας σχεδόν 36 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε ότι αποσύρει η Fiat Chrysler.

Στην ανακοίνωσή της η Fiat Chrysler αναφέρει ότι έλαβε την απόφαση αυτή επειδή κατέστη «σαφές ότι δεν υφίστανται στη Γαλλία οι κατάλληλες συνθήκες για να προχωρήσει με επιτυχία» μια τέτοια συγχώνευση. Η ανακοίνωση ήρθε μετά την αποτυχία του διοικητικού συμβουλίου της Renault να λάβει μετά από πολύωρη συνεδρίαση μια απόφαση για την πρόταση της Fiat Chrysler της 27ης Μαϊου «λόγω του αιτήματος που υπέβαλαν εκπρόσωποι του γαλλικού κράτους να αναβληθεί η ψηφοφορία». Το γαλλικό κράτος είναι ο σημαντικότερος μέτοχος στη Renault αφού κατέχει το 15% του ποσοστού των μετοχών της.

Η πρόταση συγχώνευσης 50-50 της Fiat Chrysler με τη Renault απέβλεπε στην υπέρβαση των τεχνολογικών και ρυθμιστικών αλλαγών στην αγορά αυτοκινήτου και ως ένας επιτυχής τρόπος ανταγωνισμού με τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Το γαλλικό κράτος στήριξε επί της αρχής την πρόταση, αλλά απαιτούσε εγγυήσεις ότι δεν θα περικοπούν θέσεις εργασίας στη Γαλλία, ούτε θα κλείσουν εργοστάσια.

Πηγή: Ναυάγιο μεγάλο παγκόσμιο deal ύψους 35 δισ. ευρώ

Για να μαθαίνετε τα νέα μας και να στηρίξετε την προσπάθεια μας κάντε Like στην σελίδα μας

Σχετικά Άρθρα

Libra: Το Facebook λανσάρει δικό του κρυπτονόμισμα, για να «χτυπήσει» το Bitcoin!

HellasVoice

ΤτΕ για τα κόκκινα δάνεια: Αναγκαία η υιοθέτηση συστημικής λύσης

HellasVoice

Τελεσίγραφο Σαλβίνι από τις ΗΠΑ: «Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα, που η Ευρώπη την ξέσκισε»

HellasVoice