Κόσμος

Νέα επίθεση Ερντογάν από τον ΟΗΕ: Η Ελλάδα κάνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Νέα επίθεση Ερντογάν από τον ΟΗΕ: Η Ελλάδα κάνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Νέα επίθεση Ερντογάν στην χώρα μας

Και συμπλήρωσε:

 Η προσφυγική κρίση δεν μπορεί να λυθεί βάζοντας αθώους ανθρώπους σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος βυθίζοντας τις βάρκες τους και αφήνοντάς τους να πεθάνουν και βάζοντάς τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

– Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όποιον θέλει να συμβάλει στην ασφάλεια και την ευημερία της περιοχής συνεργαζόμενος με τη χώρα μας αντί για τρομοκρατικές οργανώσεις και σκληρά καθεστώτα.

– Είναι καιρός η Ευρώπη και τα θεσμικά όργανα των Ηνωμένων Εθνών να βάλουν τέλος σε αυτές τις φρικαλεότητες που συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

– Αναμένουμε από την Ελλάδα να αφήσει στην άκρη την πολιτική της έντασης και της πρόκλησης και να ακούσει τις εκκλήσεις μας για συνεργασία και αλληλεγγύη.

– Ενώ η Τουρκία υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τέλους, δεν θα εξαπατηθεί ποτέ από όσους ακολουθούν στρατηγική έντασης για τους πολιτικούς τους σκοπούς.

– Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να τερματίσει τη δίωξη των Τουρκοκυπρίων και να αναγνωρίσει επίσημα την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου το συντομότερο δυνατό.

Μίλησε και για τον πόλεμο στην Ουκρανία σημειώνοντας μεταξύ άλλων: 

– Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τον τερματισμό του πολέμου που ξέσπασε πρόσφατα, με βάση την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

– Καλώ τους διεθνείς οργανισμούς και όλες τις χώρες να υποστηρίξουν ειλικρινά τις προσπάθειες της Τουρκίας για την εδραίωση μιας διαρκούς ειρήνης.

– Πρέπει να βρούμε μαζί μια λογική, δίκαιη και εφικτή διπλωματική λύση που θα δώσει και στις δύο πλευρές μια έντιμη έξοδο από την κρίση

– Είναι επιτακτική ανάγκη να δομήσουμε τον ΟΗΕ ως έναν οργανισμό που μπορεί να παράγει λύσεις για μια πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη και όπου δημιουργείται μια κοινή βούληση εκ μέρους όλης της ανθρωπότητας.

 

Σχετικά Άρθρα

Στο χάος ο Λίβανος: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση

HellasVoice

Αγία Σοφία: Η ιστορία του κορυφαίου συμβόλου της Ορθοδοξίας

HellasVoice

Βηρυτός: Μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθούν οι δεκάδες αγνοούμενοι – 138 νεκροί και πάνω από 5000 τραυματίες (βίντεο)

HellasVoice

Diamond League: «Δύο στα δύο» για τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου

HellasVoice

ΥΠΕΞ Βελγίου: Υπέρ της ευκαιρίας στην Τουρκία μόνο αν υλοποιήσει τις υποσχέσεις της

HellasVoice

Γαλλία: Παγκόσμια ανακούφιση από την επανεκλογή Μακρόν – Τα συγχαρητήρια των ξένων ηγετών

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα