Ο χάρτης της εγκληματικότητας – Σχέδιο ασπίδα με τις “κόκκινες” περιοχές ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ.

ελληνική αστυνομία

Σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Αττική με “χαρτογράφηση” των “κόκκινων” σημείων ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ. υπό τις εντολές και την καθοδήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού, Λευτέρη Οικονόμου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, η ενίσχυση της “εμφανούς αστυνόμευσης” στις γειτονιές και η αύξηση των συλλήψεων είναι ο στόχος. Εκτός από την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ, υπάρχουν ρητές εντολές να ενισχυθεί άμεσα και η ΟΠΚΕ που μπορεί να συμμετάσχει σε καταδιώξεις ληστών αλλά και σε επικίνδυνες επιχειρήσεις.

“Όλες οι περιοχές της Αθήνας χρειάζονται αστυνόμευση. Η καθεμία έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ωστόσο για εμάς είναι σημαντικό να δοθεί βαρύτητα παντού χωρίς διακρίσεις” σχολίασε πηγή από του υπουργείο στην εφημερίδα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την εγκληματικότητα εντοπίζεται στη Δυτική Αττική και στις περιοχές Μενίδι, Ζεφύρι και Άνω Λιόσια.

Αυξημένη εγκληματικότητα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται και στα νότια προάστια, με διαρρήξεις σε πολυτελείς κατοικίες σε Γλυφάδα, Βούλα και Ελληνικό.

Πηγή

Loading...

Δείτε Επίσης

Νέα εποχή για την ΕΛ.ΑΣ. – Βάζει τα drones στην επιχείρηση «Εξάρχεια» και στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

GPapado

«Φρένο» στην αλβανική μαφία στα Εξάρχεια έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. – Το στοίχημα των αρχών και οι ημερομηνίες «σταθμοί»

GPapado

Τι άλλο θα δούμε; Αναρχικοί πραγματοποιούν πορεία για τα δικαιώματά τους! (Φώτο)

GPapado

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ: «Μικτές» ομάδες ΔΙ.ΑΣ, ΟΠΚΕ και Άμεσης Δράσης «τελειώνουν» την ανομία – Αντιδρούν οι κουκουλοφόροι

GPapado

Εικόνες ΣΟΚ: Αφίσες με καλάσνικοφ κυκλοφορούν στα Εξάρχεια! – Ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση (Φώτο)

GPapado

Επιχείρηση Αστυνομία στα Εξάρχεια: 143 λαθρομετανάστες βρέθηκαν στα υπό κατάληψη κτίρια (Φώτο)

GPapado