Υγεία

Οι αντιοξειδωτικές φλαβονόλες μειώνουν τον κίνδυνο απώλειας μνήμης

Οι αντιοξειδωτικές φλαβονόλες μειώνουν τον κίνδυνο απώλειας μνήμης

Οι φλαβονόλες είναι ένας τύπος φλαβονοειδών, μιας ομάδας φυτοχημικών ουσιών που έχουν ωφέλιμες επιπτώσεις στην υγεία χάρη στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις τους.

Οι άνθρωποι είχαν χωριστεί σε πέντε ομάδες με βάση την ποσότητα φλαβονολών που κατανάλωναν στη διατροφή τους (από 5 έως 15 μιλιγκράμ, ενώ κατά μέσο όρο ήταν περίπου 10 μιλιγκράμ τη μέρα). Κάθε συμμετέχων βαθμολογήθηκε με ένα «σκορ» που συνόψιζε τις επιδόσεις του στα συνολικά 19 γνωστικά τεστ: από 0,5 για εκείνους χωρίς προβλήματα έως 0,2 για όσους είχαν ήπια γνωστική εξασθένηση και -0,5 για τα άτομα με Αλτσχάιμερ.

Διαπιστώθηκε ότι το γνωστικό «σκορ» των ανθρώπων με την υψηλότερη κατανάλωση φλαβονολών μειωνόταν κατά μέσο όρο με ρυθμό 0,4 μονάδες ανά δεκαετία πιο αργά από ό,τι των ατόμων με την λιγότερη κατανάλωση αυτών των ουσιών στη διατροφή τους.

«Κάτι τόσο απλό όσο το να τρώμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, καθώς επίσης να πίνουμε περισσότερο τσάι, είναι ένας εύκολος τρόπος να φροντίσουμε πιο ενεργά για την υγεία του εγκεφάλου μας», δήλωσε ο δρ Χόλαντ.

Σχετικά Άρθρα

Τα 11 περίεργα πράγματα που συμβαίνουν ενώ κοιμόμαστε

HellasVoice

Μελέτη: Σημαντική ανακάλυψη Ιταλών επιστημόνων για την έμφυτη ανοσία κατά του κορονοϊού

HellasVoice

Εξαδάκτυλος: Να διορθωθεί η απόφαση απαγόρευσης διαπεριφερειακής μετακίνησης σε ιδιώτη γιατρό

HellasVoice

Αυτή είναι η «απαγορευμένη» τροφή που προσφέρει μακροζωία

HellasVoice

Αυτές είναι οι τροφές που «κόβουν» την όρεξη… “μαχαίρι”!

HellasVoice

Τρίκαλα: Με κορωνοϊό ο υπεύθυνος ιατρός εμβολιαστικού κέντρου – Είναι πλήρως εμβολιασμένος

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα