Κόσμος

Οι Σέρβοι στο Κόσοβο αποχωρούν από όλα τα θεσμικά όργανα

Οι Σέρβοι στο Κόσοβο αποχωρούν από όλα τα θεσμικά όργανα

Οι Σέρβοι στο Κόσοβο αποφάσισαν να αποχωρήσουν από όλα τα θεσμικά όργανα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική που ασκεί η Πρίστινα

Οι εκπρόσωποι των Σέρβων στο Κόσοβο αποφάσισαν να αποχωρήσουν απ όλα τα θεσμικά όργανα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική που ασκεί η Πρίστινα. Η απόφαση λήφθηκε κατά την συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου των Σέρβων στην πόλη Ζβέτσαν στο βόρειο Κόσοβο.

Την παραίτηση τους ήδη υπέβαλαν οι βουλευτές σερβικής εθνότητας ενώ παραιτήθηκαν επίσης οι Σέρβοι υπουργοί στην κυβέρνηση του Κοσόβου, οι δήμαρχοι στο βόρειο Κόσοβο, οι δικαστές, οι εισαγγελείς και όλοι οι κρατικοί λειτουργοί. Οι Σέρβοι αστυνομικοί επίσης αποχώρησαν από την αστυνομία και επιδεικτικά έβγαλαν μπροστά στις κάμερες τις στολές τους.

Ο πολιτικός ηγέτης των Σέρβων του Κοσόβου Γκόραν Ράκιτς ανακοίνωσε ότι η απόφαση για αποχώρηση από τους θεσμούς θα ανακληθεί μόνο εάν η κυβέρνηση του Κοσόβου αποσύρει την απόφαση για την αντικατάσταση των σερβικών πινακίδων κυκλοφορίας και επιτρέψει την σύσταση της Ένωσης Σερβικών Δήμων. Για αύριο έχουν προγραμματιστεί στο Βόρειο Κόσοβο διαδηλώσεις.

Στο Βελιγράδι συνεδρίασε χθες το κυβερνητικό συμβούλιο με την συμμετοχή και του προέδρου της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Το θέμα που κυριάρχησε ήταν το Κόσοβο ωστόσο δεν εκδόθηκε καμία επίσημη ανακοίνωση ούτε έγιναν δηλώσεις στον Τύπο. Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ενημέρωση για την κατάσταση στο Κόσοβο κατ΄ ιδίαν του πρέσβης της Ρωσίας και της Κίνας στην Σερβία ενώ τηλεφωνικά επικοινώνησε και με τον Πρέσβη των ΗΠΑ.

Σήμερα ο Βούτσιτς ενημέρωσε τον Πατριάρχη των Σέρβων Πορφύριο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σχετικά Άρθρα

Γαλλία: Ζημίες τουλάχιστον 30 ως 40 δισ. ευρώ στον τουρισμό

HellasVoice

Αγία Σοφία: Η ιστορία του κορυφαίου συμβόλου της Ορθοδοξίας

HellasVoice

Γαλλία: Επιχείρηση αναχαίτισης μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν τη Μάγχη

HellasVoice

Γκέιτς: Το εμβόλιο ίσως να μην είναι πλήρως αποτελεσματικό στην ανάσχεση μετάδοσης του κορονοϊού

HellasVoice

5 άνθρωποι με υπερδυνάμεις που «πιάστηκαν» στην κάμερα – Βίντεο

HellasVoice

Ο Ερντογάν βγάζει γεωτρύπανο στην Ανατ. Μεσόγειο

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα