Οι Σκοπιανοί προπαγανδίζουν την «μακεδονική» κουζίνα στο Βερολίνο και κλέβουν τον μουσακά: «Είναι δικό μας φαγητό» (Βίντεο)

Open TV

Οι Σκοπιανοί έχοντας κερδίσει την εκχώρηση της Μακεδονίας με την Συμφωνία των Πρεσπών που κυρώθηκε από το ίδιο το ελληνικό κοινοβούλιο τώρα με θράσος μιλούν για την «μακεδονική κουζίνα» και προπαγανδίζουν πως ο μουσακάς είναι δικό τους φαγητό!

Σε έκθεση γαστρονομίας που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, τα Σκόπια με το περίπτερο που έχουν στήσει εκεί προωθούν τη «μακεδονική» κουζίνα, λίγες μόνο ημέρες μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Όπως αναφέρει στην εκπομπή του OPEN TV «Ώρα Ελλάδος 5:30» ο Κερκυραίος ξενοδόχος Ανέστης Παϊπέτης που βρίσκεται στην έκθεση, όλα τα περίπτερα που έχουν στηθεί από τα Σκόπια έχουν επιγραφές που μιλούν για «μακεδονική κουζίνα», ενώ αναφέρουν τον μουσακά ως σκοπιανό φαγητό.

Πρόκειται για πολύ άσχημη εξέλιξη που θα έχει επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία αφού ο μουσακάς θεωρείται και είναι το σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας και αποτελεί βασικό στοιχείο ανάμνησης των ξένων τουριστών που επισκέφτηκαν την χώρα.

Όποιος ξένο τουρίστα και αν ρωτήσουν για την Ελλάδα θα μιλήσει για «σουβλάκια, χωριάτικη σαλάτα και μουσακά». Αυτό που κάνουν τώρα οι Σκοπιανοί είναι με μεθοδικότητα από την στιγμή που πήραν τα κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας να αποσπάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ιστορικής, πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομιάς του Ελληνισμού όχι μόνο προς δημιουργία δικιάς τους «ένδοξης ταυτότητας» με δανεικά υλικά, αλλά και για να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη.

Δυστυχώς επειδή ο μέσος κάτοικος του πλανήτη έχει χαμηλό επίπεδο γνώσεων είναι πολύ πιθανό η προπαγάνδα των Σκοπιανών να έχει αποτελέμσματα. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές στης στο να πείθει εκ του αντιθέτου ότι αυτή είναι ο πραγματικός κάτοχος αυτών των χαρακτηριστικών προϊόντων.

Βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας…

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Πηγή

Loading...

Δείτε Επίσης

5 αιώνες αδούλωτη η Κοζάνη – Ούτε ένα τζαμί ακόμα και μέσα στη μαύρη σκλαβιά στην πόλη της Μακεδονίας που λευτερώθηκε σαν σήμερα!

GPapado

Βουλγαρική κυβέρνηση σε Σκόπια: Σταματήστε τον όρο «μακεδονική γλώσσα» για να ενταχθείτε στην ΕΕ!

GPapado

Σήκω Έλληνα, έχεις ΜΑΝΑ με κλήρο στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ΠΟΛΗ, στην Μικρά Ασία, στο Πόντο και την Καππαδοκία

GPapado

Θα εκπλαγείτε! H στιγμή που η σειρά «Κόκκινο Ποτάμι» αναφέρεται στην Μακεδονία (Βίντεο)

GPapado

Στη φυλακή τρία ολόκληρα χρόνια Αρχιεπίσκοπος στα Σκόπια, επειδή φώναξε «η Μακεδονία είναι Ελληνική!» – Οι φρικτοί βασανισμοί, οι διώξεις και οι εξορίες πριν τη φυλάκιση

GPapado

Φαύλος κύκλος με την στάση της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών

GPapado