Οι Σκοπιανοί προπαγανδίζουν την «μακεδονική» κουζίνα στο Βερολίνο και κλέβουν τον μουσακά: «Είναι δικό μας φαγητό» (Βίντεο)

Open TV

Οι Σκοπιανοί έχοντας κερδίσει την εκχώρηση της Μακεδονίας με την Συμφωνία των Πρεσπών που κυρώθηκε από το ίδιο το ελληνικό κοινοβούλιο τώρα με θράσος μιλούν για την «μακεδονική κουζίνα» και προπαγανδίζουν πως ο μουσακάς είναι δικό τους φαγητό!

Σε έκθεση γαστρονομίας που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, τα Σκόπια με το περίπτερο που έχουν στήσει εκεί προωθούν τη «μακεδονική» κουζίνα, λίγες μόνο ημέρες μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Όπως αναφέρει στην εκπομπή του OPEN TV «Ώρα Ελλάδος 5:30» ο Κερκυραίος ξενοδόχος Ανέστης Παϊπέτης που βρίσκεται στην έκθεση, όλα τα περίπτερα που έχουν στηθεί από τα Σκόπια έχουν επιγραφές που μιλούν για «μακεδονική κουζίνα», ενώ αναφέρουν τον μουσακά ως σκοπιανό φαγητό.

Πρόκειται για πολύ άσχημη εξέλιξη που θα έχει επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία αφού ο μουσακάς θεωρείται και είναι το σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας και αποτελεί βασικό στοιχείο ανάμνησης των ξένων τουριστών που επισκέφτηκαν την χώρα.

Όποιος ξένο τουρίστα και αν ρωτήσουν για την Ελλάδα θα μιλήσει για «σουβλάκια, χωριάτικη σαλάτα και μουσακά». Αυτό που κάνουν τώρα οι Σκοπιανοί είναι με μεθοδικότητα από την στιγμή που πήραν τα κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας να αποσπάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ιστορικής, πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομιάς του Ελληνισμού όχι μόνο προς δημιουργία δικιάς τους «ένδοξης ταυτότητας» με δανεικά υλικά, αλλά και για να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη.

Δυστυχώς επειδή ο μέσος κάτοικος του πλανήτη έχει χαμηλό επίπεδο γνώσεων είναι πολύ πιθανό η προπαγάνδα των Σκοπιανών να έχει αποτελέμσματα. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές στης στο να πείθει εκ του αντιθέτου ότι αυτή είναι ο πραγματικός κάτοχος αυτών των χαρακτηριστικών προϊόντων.

Βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας…

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Πηγή

Loading...

Δείτε Επίσης

Κακή αρχή της Γιάννας με το «2021»! Πρότεινε για την επιτροπή τον διαβόητο εθνομηδενιστή Αντ. Λιάκο, που είχε δώσει αγώνα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

Pammahon

Ανεξέλεγκτοι οι Σκοπιανοί πλαστογράφοι: Δεν απέσυραν τους αλυτρωτικούς χάρτες από τα σχολικά βιβλία – «Σφαγείς & ναζί οι Έλληνες»!

GPapado

Η νέα κατάσταση στο «Μακεδονικό» φέρνει πόλεμο και στα βόρεια σύνορά μας

GPapado

Τα γυρίζει ο Ζάεφ: «Θα τηρήσουμε την συμφωνία των Πρεσπών»

GPapado

Την ώρα που οι Σκοπιανοί καταργούν τη συμφωνία των Πρεσπών ο Έλληνας ΥΠΕΞ δηλώνει πως θα την «τηρήσει απόλυτα»

GPapado

«Νεκρή» πλέον η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών: Έριξε «βόμβα» ο Ζάεφ – Σκοπιανά ΜΜΕ ταυτόχρονα γράφουν για την «Μακεδονία του Αιγαίου»! (Βίντεο)

GPapado