Οικονομία

ΠΟΕ – Σοκαριστικά στοιχεία: «Μείωση τζίρου 50% στα καφέ, 90% στην εστίαση»

ΠΟΕ – Σοκαριστικά στοιχεία: «Μείωση τζίρου 50% στα καφέ, 90% στην εστίαση»

Η εστίαση μετράει τις πληγές και η υγειονομική κρίση έχει αφήσει το αποτύπωμα της, εξέφρασε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων Γιώργος Κουράσης σχολιάζοντας τις πρώτες μέρες της άρσης των μέτρων και της επαναλειτουργίας των καφέ και των εστιατορίων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουράσης, πρυτανεύει το αίσθημα της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας αλλά και της «αφραγκιάς» των καταναλωτών και σε συνδυασμό με τον κακό καιρό, όπως είπε, όλα αυτά είναι αρνητικά στους τζίρους των εστιατορίων και των καφέ.

Κατά την εκτίμηση του κ. Κουράση η εστίαση δεν πάει καλά και θα αργήσει να ορθοποδήσει καθώς υπάρχει αίσθημα φοβίας και ανασφάλειας στους πολίτες, βέβαια, σημείωσε, πως έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αισθάνονται ασφάλεια οι καταναλωτές.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κουράσης είπε πως τα καφέ έχουν μία μείωση πάνω από 50% και σε ότι αφορά στην εστίαση, η μείωση ξεπερνάει το 90% κάτι που χαρακτήρισε εντυπωσιακό, καθώς στις τουριστικές περιοχές, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ανοίγουν και κλείνουν ίσα – ίσα για να καίνε τα φώτα τους», διευκρινίζοντας ότι «μιλάμε για τζίρους κι όχι για επισκεψιμότητα, αφού και η κατά κεφαλήν κατανάλωση έχει πέσει, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης».

Σημείωσε τέλος, πως ο καταναλωτής πρέπει να αισθανθεί ασφαλής, να επισκεφθεί τις επιχειρήσεις και ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος επικινδυνότητας στους χώρους αυτούς.

Πηγή: ΠΟΕ – Σοκαριστικά στοιχεία: «Μείωση τζίρου 50% στα καφέ, 90% στην εστίαση»

Σχετικά Άρθρα

Με ισχυρή άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

HellasVoice

Είναι γεγονός! Εργασιακή εβδομάδα 4 ημερών

HellasVoice

Χρηματιστήριο: Αυλαία της σημερινής συνεδρίασης με άνοδο 1,29%

HellasVoice

Φορολογικές δηλώσεις: Προσοχή – Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους

HellasVoice

Τέλη Κυκλοφορίας: Ποιες είναι οι κατηγορίες και τα ποσό που θα πληρώσουμε

HellasVoice

ΟΠΕΚΑ: Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα για τον Σεπτέμβριο

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα