Τεχνολογία

Πώς θα προστατευθούμε από τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων

Πώς θα προστατευθούμε από τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων

Αρχικά η κα Βαρελά εξήγησε : «Όσον αφορά το νομοθετικό πλαίσιο ισχύουν οι διεθνείς Συμβάσεις. Ισχύει δηλαδή, το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), που προβλέπει την προστασία της ιδιωτικότητας της προσωπικής ζωής και της οικογενειακής ζωής. Ισχύει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ισχύει ότι είναι απαραβίαστο το ατομικό και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στις τηλεπικοινωνίες».

Ο Νίκος Βασιλάκος, ειδικός κυβερνοασφάλειας, σχολίασε για τα παράνομα και κακόβουλα λογισμικά: «Το Predator πωλείται σαν επεξεργασία δεδομένων και απομακρυσμένης εξαγωγής πληροφορίων. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνεις 8 εκατ. ευρώ ως κράτος, ως εταιρεία ως οποιοδήποτε για να το αγοράσεις».

Η κα Βαρελά πρόσθεσε: «Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, εφόσον έχει κάποια υποψία, μπορεί να στραφεί στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες είναι ότι θωρακίστηκε το πλαίσιο λειτουργίας των νόμιμων επισυνδέσεων, με την προσθήκη και δεύτερου εισαγγελέα, για να κρίνει τον εισαγγελέα της ΕΥΠ που δίνει την εντολή της παρακολούθησης».

Σχετικά Άρθρα

H Google έγινε 23 ετών – Το doodle για τα γενέθλια της

HellasVoice

WhatsApp: Διαγραφή λογαριασμών σε όσους δεν συμφωνούν με του κανόνες

HellasVoice

Nέα συνδρομητική υπηρεσία εγκαινιάζει το Twitter

HellasVoice

Εφαρμογή κινητού προβλέπει ποιος θα ασθενήσει βαριά από κορονοϊό

HellasVoice

Κυβερνοπόλεμος σε εξέλιξη : Ρωσική κυβερνοεπίθεση στο γερμανικό κοινοβούλιο

HellasVoice

Apple: Η νέα πολιτική για τα κλεμμένα iPhone

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα